Smanji gas: Časovi iz bezbednosti u saobraćaju na Štrandu

Smanji gas: Časovi iz bezbednosti u saobraćaju na Štrandu

Časovi iz bezbednosti u saobraćaju, organizovani u okviru projekta "Smanji gas", održaće se u redu, 29. jula, u 18 sati na Štrandu.

Posetioci će imati priliku da saznaju kakve su posledice vožnje u alkoholisanom stanju i neprilagođenom brzinom, zašto treba nositi kacigu, zbog čega se ne sme upotrbljavati mobilni telefon tokom vožnje ili slušati mp3 plejer. Osim toga biće upućeni i u opasnosti nepoštovanja saobraćajnih propisa, izbegvanja vezivanja pojasa tokom vožnje,  nasilničke vožnje, kao i vožnje bez vozačke dozvole. 

Edukacija će se održati na glavnom platou Štranda, a namenjena je prvenstveno mladima i rizičnim kategorijam učesnika u saobraćaju. Članovi saobraćajne sekcije će se obratiti svojim vršnjacima sa preporukama kako treba da se ponašaju i time sačuvaju svoj ali i druge živote. Od stručnjaka iz oblasti sportske vožnje dobiće savete o bezbednosnim elementima sigurne vožnje, obradiće se tema brze vožnje kroz pozitivne primere takmičenja u oblasti auto-moto sporta. Organizovano je i testiranje o znanju saobraćajnih propisa, a dobiće i priliku da učestvuju u simulaciji tzv. „pijanih naočara“ i prođu kroz poligon u „simuliranom alkoholisanom stanju“.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan