SMOTRA: Povećan broj vozila i alata Zimske službe grada (FOTO)

SMOTRA: Povećan broj vozila i alata Zimske službe grada (FOTO)

Kako javljaju iz kabineta gradonačelnika, Grad Novi Sad spremno dočekuje zimu.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić prisustvovao je smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe. U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada su danas obišli punktove Zimske službe JКP "Put", JКP "Gradsko zelenilo", JКP "Parking servis" i JКP "Čistoća".

- Povećan je broj vozila i alata namenjih radu Zimske službe tako da svake godine time poboljšavamo i rad ove službe, odnosno stanje na putevima. Sva preduzeća su, što se tiče mehanizacije, opreme i ljudstva, pripremljena i sa velikim iskustvom iz prethodnih godina spremno dočekuju i ovu zimu – rekao je Aleksandar Кravić i naglasio da su JКP "Put" i ostala javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad, i da se u skladu sa tim očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.Rukovodilac Zimske službe JКP "Put" Gojko Etinski rekao je da je u cilju efikasnijeg rada Zimske službe pored punkta soli u krugu preduzeća, organizovan i drugi punkt na sremskoj strani u krugu JКP "Vodovod i kanalizacija“.

- U toku zime Zimska služba JКP "Put" održava državne puteve prvog i drugog prioriteta na teritoriji Grada Novog Sada u dužini oko 800 km, kao i državne puteve u dužini od oko 80 km.. Zimska služba raspolaže sa 25 posipača i 39 raonika, a u četvrtom stepenu, odnosno u slučaju vanredne situacije angažuje se 28 posipača i 57 raonika za sneg. Osim ovih vozila i mašina u rad zimske službe su uključena i druga vozila i mašine koja obavljaju radove transporta soli, snega i drugog materijala, kao i mašine koje vrše utovare i istovare. Zahvaljujući subvencijama Grada Novog Sada, nabavljena je jedna građevinska mašina sa raonikom, dok je u toku nabavka tri poluteretna vozila sa rotacionim posipačima i raonicima – rekao je Etinski.

Predviđena količina nabavke soli za ovu sezonu je 5000 tona, od čega je oko 650 tona namenjeno ustanovama od javnog značaja i ostalim javno-komunalnim preduzećima. Do 1. decembra vršiće se distribucija soli u džakovima ustanovama i institucijama od javnog značaja koje je potrebno snabdevati solju, saopštavaju iz pres službe grada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane jkp lisje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište isključenja struje bebe gradsko groblje bez struje novorođenčad lisje almaško groblje sahrane novi sad elektrovojvodina radosne vesti JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad bez vode Daško i Mlađa betanija epk 2021 odbojka Fruška gora havarija na vodovodu servisne informacije Isključenje struje Spens groblje OK Vojvodina raspored sahrana novi sad opens 2019