Smršajte dok spavate, uradite ovih pet stvari

Smršajte dok spavate, uradite ovih pet stvari

Dok spavate, vaš metabolizam se ubrzava, a kalorije gore.

Mnoga istraživanja su dokazala da postoji povezanost gojaznosti i manjka sna. Kako je dokazano, manje od osam sati sna tokom noći smanjuje nivo hormona kortizola, što negativno utiče na mikrobe u želudcu, koji doprinosi usporavanju metabolizma.

Kako biste održali metabolizam aktivnim i uspeli da izgubite višak kilograma, predlažemo da se poslužite sledećim trikovima:

1. Uveče dižite tegove

Idealno bi bilo da nakon posla odete u teretanu i radite vežbe sa tegovima. Time možete ubrzati metabolizam za čak 16 sati, prema istraživanju časopisa International Journal of Sport Nutrition.

2. Konzimirajte proteinski napitak

Nahranite gladne mišiće nakon vežbanja tako što ćete surutku zameniti kazeinom. Reč je o sporo razgradivom proteinu koji se postepeno razgrađuje tokom osam sati, što će činiti vaš metabolizam aktivnim tokom noći.

2. Tuširajte se hladnom vodom

Istraživanje u PLoS ONE je pokazalo da je dovoljno samo 30 sekundi tuširanja u ledenoj vodi kako bi se aktivirala smeđa mast u vašem telu. Ona vam može pomoći da sagorite čak 400 kalorija dok ležite u krevetu.

3. Pijte drugačiju vrstu tečnosti

Najbolji predlog je zeleni čaj. On je bogat flavenoidima, a poznato je da ova materija ubrzava metabolizam. Ako pijete tri šoljice tokom dana, uveče možete da sagorite 3,5 odsto više kalorija.

5. Spavajte u hladnoj sobi

Istraživanje sprovedeno na Nacionalnom Institutu za zdravlje pokazalo je da ako stavite termostat na samo 19 stepeni tokom noći, vaše će telo potrošiti sedam posto više kalorija jer će sagorevati mast kako bi održavalo normalnu telesnu temperatu

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan