SNP: Nedovršenom operom Franca Lista sinoć otvoren NOMUS

SNP: Nedovršenom operom Franca Lista sinoć otvoren NOMUS

Novosadske muzičke svečanosti otvorene su u utorak,. 9. aprila, u Srpskom narodnom pozorištu, a nakon svečanog otvaranja, publika je imala prilike da uživa u koncertnoj premijeri nedovršene opere "Sardanapolo" Franca Lista.

Novosadske muzičke svečanosti otvorio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručivši da je NOMUS festival koji veliča ime Novog Sada i sigurno "ima zasluge što naš grad ponosno nosi titulu Evropske prestonice kulture 2021."

– Rastući zajedno sa ovim gradom i preispitujući svoju koncepciju, ali i mudro balansirajući između želja i mogućnosti, ovaj prevashodno kamerno koncipiran festival, postepeno je tokom decenija trajanja širio svoje žanrovske granice. Prerastao je iz nacionalne u manifestaciju međunarodnog značaja i tako zauzeo mesto na svetskom koncertnom prostoru – istakao je Jelušić, dodajući da zahvaljujući svojoj repertoarskoj fleksibilnosti ovaj festival ispunjava Novi Sad i omiljene koncertne prostore u gradu najistančanijim zvucima, podsećajući nas da "koliko god bila žanrovski različita, muzika predstavlja sredstvo univerzalnog razumevanja."


Ovogodišnji NOMUS se održava od 9. do 18. aprila, a tokom trajanja manifestacije održaće se 10 koncerata, koje će priređivati ugledni domaći solisiti i ansambli, kao i muzičari iz Litvanije, Estonije, Letonije, Mađarske, Poljske, Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Italije, SAD-a i Australije. Ovogodišnji program NOMUS-a obogaćen je i sa dva "neklasična" muzička sadržaja, a značajni deo Novosadskih muzičkih svečanosti predstavljaće i prateći sadržaji, promo koncerti i programi za mlade

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad izmena trase autobusa bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode JGSP "Novi Sad" raspored sahrana novi sad obeležavanje novosadske racije servisne informacije novi sad astrologija zodijak zdravlje novosadsko porodilište isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sahrane novi sad vlada srbije elektrovojvodina uhapšen diler dnevni horoskop jkp lisje korona virus horoskop bez struje Novosadska racija Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija betanija bez vode