SNP: Počeo rad na predstavi "Deobe", novosadska premijera planirana za 16. mart (FOTO)

SNP: Počeo rad na predstavi "Deobe", novosadska premijera planirana za 16. mart (FOTO)

Drama Srpskog narodnog pozorišta započela je rad na novoj predstavi koja se radi u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Niša i Narodnog pozorišta iz Prištine.

Roman Dobrice Ćosića "Deobe", za koji se smatra da obeležava čitavu jednu epohu i za koji je 1961. Godine Ćosić dobio drugu NIN-ovu nagradu, na scenu SNP-a postaviće reditelj Jug Radivojević, prema dramatizaciji Spasoja Ž. Milovanovića.


Dramaturg je Božidar Knežević, scenograf je Jug Radivojević, kostimograf Tatjana Radišić, a kompozitor Aleksandar Srebrić.


U predstavi igraju: Nebojša Savić (Uroš Babović, seoski gazda) , Sonja Damjanović (Vida, njegova žena), Miloš Cvetković (Miloš, njihov sin), Nebojša Đorđević (Vita, njihov sluga), Milan Kovačević (Adam Katić, seoski gazda), Grigorije JakIšić (Dušan Katić, student, njegov sin), Igor Damjanović (Ljubiša Dačić, njihov sluga), Strahinja Bojović (Doktor, građanski političar), Dejan Cicmilović (Kosta Cvetić, major), Valentin Vencel (nemački oficir) i Bojana Milanović (Mlada).


Autorsku ekipu čine i Danilo Mlađenović,  Igor Damjanović Radovan Knežević.

"Deobe" će biti druga režija Juga Radivojevića u Srpskom narodnom pozorištu.

 


Prva proba održana je 1. februara 2021. u SNP-u.

Premijerno izvođenje u Gračanici planirano je da bude 9. marta, potom premijera u Nišu 11. marta i novosadska premijera u SNP-u 16. marta 2021. godine. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan