SNS u izbornoj kampanji potrošila 686 miliona dinara

SNS u izbornoj kampanji potrošila 686 miliona dinara

Koalicija "Aleksandar Vučić – za našu decu" potrošila je 686 miliona dinara (oko 5,8 miliona evra) u izbornoj kampanji ove godine, objavila je danas Transparentnost Srbija prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije.

Kako prenosi RTV, troškove je pokrila sa 467 miliona iz javnih izvora i 219 miliona od "sopstvenih sredstava", odnosno sa računa za finansiranje redovnog rada stranke. Prijavljeni troškovi preostalih 20 izbornih lista su bili oko 400 miliona dinara. Najveći deo troškova naprednjaka odnosi se na televizijske stanice oko 293 miliona dinara, 166 za spotove i 15 za zakupljene termine.

Koalicija SPS – JS potrošila je oko 212 miliona, od toga 151 za TV oglašavanje. Novac su prikupili iz javnih izvora (85,5 miliona), od priloga fizičkih lica (26,5 miliona), iz sopstvenih sredstava (3,5 miliona) i od kredita kod AIK banke (96 miliona). Lista Aleksandar Šapić SPAS pokrila je 57 miliona dinara troškova delom iz budžeta (34 miliona)  i od sopstvenih sredstava (23 miliona). Pokret obnove kraljevine Srbije, koji je ostao ispod cenzusa, potrošio je oko 45 miliona dinara, Srpska radikalna stranka 40 miliona i Pokret Metla 2020 33 miliona dinara.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sramotine sramote sramota

  pre 1190 dana i 12 sati

  Da je to partija koju građani zaista žele, i 6 miliona bi im bilo dovoljno.
  Ne zaboravimo, to su sve novci koji su iz donacija, koje su silom uterane ljudima preko inspekcija. Doduše, možda ih ima i iz inostranstva, za koje mi ne znamo.
  Nikada zabeležen slučaj u istoriji ovih prostora, da je neka partija od sebe napravila firmu koja se hvali sa milijardama dinara na računu. Poslednji put kada je njen predsednik izašao sa podatkom, bilo je 2 milijarde. Ne sumnjam da je sada više.
  Kako god došao taj novac u njhove ruke, verovatno je trebao biti isplaćivan za nečije plate,
  kod tih "donatora".
  A završio je u obesnim medijima, bez stava, integriteta i etike, koji će sve živo emitovati samo da bi imali putovanja, besplatne frizere i hiljade bespotrebno zaposlenih partijskih kadrova.
  Ispiranje mozga im je ipak neuspešno, što će pokazati neki od budućih prevrata.
  Napomenuo bih ono što pamtim, nagrađivanje predsednika RIK sa 3.5 miliona dinara,
  tadašnjih 30.000 evra, u doba izbora 2012-te.
  Kasnija nagrađivanja se medijski ne pominju.
  Nikada zabeleženo na ovim prostorima, pre SNS-a.
  Za nešto što treba da je čast, neumereno nagrađivanje.
  Kakvo poverenje možemo imati u izbore, ako se komisije i predsednici nagrađuju,
  ili, u mojim očima - kupuju?

  Oceni komentar:
  0
  4