Sok od kiselih krastavaca je odličan za zdravlje

Sok od kiselih krastavaca je odličan za zdravlje

Sok od kiselih krastavca sadrži kalijum i dobar je kod visokog pritiska, jača desni, nokte, kosu, pomaže kod reume...

Kako prenosi "Telegraf", ova tečnost se veoma lako pravi, a malo je poznato kakve sve pogodnosti može da donese našem organizmu. Kiseli krastavci su puni elektrolita, antioksidanata i hranljivih materija, koje će telu omogućiti da se obnavlja prirodno i bude zdravije.

Otkrivamo vam sve prednosti soka od kiselih krastavca:

1. Bolji je od bilo kog sportskog napitka

Fudbaleri i profesionalni sportisti su dugo verovali da unošenje soka od kiselih krastavaca pomaže obnavljanju elektrolita, a sada su dobili i zvaničnu potvrdu naučnika. U mnogim bolnicama koristi se kao pomoć bolesnicima sa srčanim problemima. Za samo 85 sekundi, sok od kiselih krastavaca ublažiće grčeve i vratiti ravnotežu.

2. Sprečava grčenje mišića

Kalcijum hlorid i sirćetna kiselina pomažu da se natrijum i kalijum mnogo lakše apsorbuju u organizmu. Zato ga sportisti piju posle napora, jer sprečava grčenje mišića.

3. Ublažuje sindrom nemirnih nogu

Sindrom nemirnih nogu (RLS) javlja se kod onih, koji kad legnu u postelju, a pritom vape za odmorom i snom, imaju neprijatan nemir u nogama praćen neodoljivom potrebom da ih stalno pomeraju. Mnogima su ovi simptomi momentalno nestajali ako su pre spavanja uzimala sok od kiselih krastavaca.

4. Smiruje stomak

Probajte ga kada imate nervozan stomak ili gorušicu. Drugi predlog je sirće i med, ali ovo ne može da bude ni približno ukusno soku od kiselih krastavaca.

5. Pomaže kod mamurluka i prikriva tragove alkohola

Često je popularan kod maloletnika, koji žele da sakriju od roditelja da su pili alkohol. Isto tako može pomoći prilikom oporavljanja od mamurluka.

6. Dobar antioksidanas

Sadrži malo kalorija, a puno elektrolita, sa visokim procentima vitamina C i kalijuma, samim tim pogodan je za mršavljenje. Jak je antioksidans, jer zbog kiselog sadržaja lakše aposorbuje hranljive materije u telu.

Ovde možete saznati kako se konzumira sok od kiselih krastavaca i kada ga ne biste trebali koristiti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan