Šoping u Zmaj Jovinoj i okolini: Ima li skupo alternativu? (FOTO)

Šoping u Zmaj Jovinoj i okolini: Ima li skupo alternativu? (FOTO)

Hedonizam dolazi u različitim oblicima, a jedan od oblika je, svakako, šoping. Svako od nas voli sebi da priušti nešto lepo, bilo iz nužnosti ili da sebe nagradi posle položenog ispita, preboljenog raskida, teško odrađenog posla ili jednostavno zato što nešto jarko želi.

Obišli smo par prodavnica u Zmaj Jovinoj, Dunavskoj i Pašićevoj i napravili poređenje „skupo“ i „jeftinije“ (jer jeftino nije, da se razumemo). Za jeftino čekamo sniženja i idemo na Najlon.

Naravno, ovde ne pravimo paralelu između kvaliteta. Jer, torba od 15.000 od prave kože, i torba od 1.500 koja će nam možda potrajati sezonu-dve (ili jedan izlazak) ne mogu da se porede. Ovde samo nudimo alternativu.

Što se torbi tiče, u kolonu „skupo“ stavljamo prodavnicu „Manual“ u Zmaj Jovinoj. Sve torbe su od prave kože, a cene se kreću u zavisnosti od veličine od 10.000 dinara pa naviše. Kao kada kupujemo kožne jakne, ovaj šoping možemo smatrati investicijom (ili bar utešiti sebe tako), jer će nam kvalitetna kožna torba ostati zauvek, baš u takvom stanju u kakvom smo je i kupili. I moći će da je nose i naša deca i unuci, jer prava koža je uvek u modi i nikada ne gubi na vrednosti.

Za one sa manjim kupovnim mogućnostima ili one koji vole često da menjaju torbe pa se pre odlučuju za neke jeftinije varijante, postoji mala, skrivena prodavnica u pasažu u Dunavskoj, u kojoj je svaka torba 1.500 din. Ovde se nude torbe raznih oblika i boja, a kada su snižene cene, idu i ispod 1.000 dinara. Što se tiče kvaliteta, važi ona stara „koliko para, toliko muzike“, ali izbor je zaista velik, torbe izgledaju pristojno, jeftinije su nego bilo gde u gradu i poslužiće vas, bar dok ne uštedite za onu „večnu“. Što se farmerica tiče, obišli smo prodavnice „Replay“ i „Levis“ koje spadaju u kategorije „skupljih“. Ovo su svetski poznate marke i  već su postale sinonim za džins. U „Levis“-u, cene se kreću od 10.000 pa do 20.000 dinara, a u „Replay“-u ima modela koji su i preko 20.000. Modela i boja ima raznih. Visoki struk, niski struk, maslinaste, roze, pocepanih kolena...Zaista za svačiji ukus i želju. Sa druge strane, za studentske budžete, u Zari uvek ima pristojnih cena farmerica koje su odličnog kvaliteta. Uvek ima raznih akcija a cene se kreću od 2.290, preko 3.290 pa do 4.900 ako imaju više detalja ili su „isfazonirane“. Cena od 2.290 za farmerice je pristupačna za svačiji džep, a jeftinije od toga u centru svakako ne možemo naći, sem u sezoni sniženja kada se Zara pretvara u buvljak i možemo naći farmerice i ispod 1.000 dinara.Za one koji vole šmek istoka, i koje mame lepršave, cvetne i boho stvari, prodavnica „Monsoon“ u Zmaj Jovinoj je prva destinacija. Međutim ovu radnju definitivo stavljamo u kategoriju „skuplje“ jer se samo džemperi kreću od 7.000 pa naviše, dok  haljine, sakoi i cipele imaju petocifrene cene.

 

 

I za ovo nudimo alternativu. Ako se samo malo spustimo niz Pašićevu, naići ćemo na preslatku malu prodavnicu „Bombaj“, u kojoj možemo da nađemo unikatne stvari iz Indije čije su cene za svačiji džep. Od haljina, šalvara, majica i nakita, cene se kreću uglavnom od 1.500 do 4.000 dinara kada je nova kolekcija u pitanju, dok se iz stare kolekcije sve može kupiti za 800 dinara po komadu. 


 
Sama čar šopinga jeste u traženju, razgledanju, probavanju i momentu uzbuđenja kada ugledamo baš tu stvar za koju imamo utisak da je napravljena samo za nas. Ima tu i hedonizma i terapije.

Bilo da imamo dublji džep ili ne, treba znati gde da tražimo, jer ako znamo šta tražimo i kako da nosimo to što kupimo, razlike između Najlona i fensi prodavnice i nema.

Tekst: Tamara Mladenović

Oceni vest:
14
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan