SPANS: Još jedno brutalno zlostavljanje psa u NS, osumnjičen maloletnik (FOTO)

SPANS: Još jedno brutalno zlostavljanje psa u NS, osumnjičen maloletnik (FOTO)

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – Spans su u utorak, 26. maja, oko 20 časova dobili od jedne sugrađanke informaciju da se na Satelitu nalazi pas sa ekserom zabodenim u lobanju.

Prizor koji su zatekli bio je veoma potresan – malena kujica, dezorijentisana, sa ekserom koji viri iz glave. Nakon pregleda veterinara i snimanja rendgenom ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom i da je ovo moglo biti isključivo delo čoveka koji je da bi ovo učinio morao koristiti alat.


Ubrzo su ustanovili i da pas ima deset godina, te da je čipovan – ima vlasnike, i da se zove Kaja. Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljeno MUP-u i inspektorka novosadske policije je vrlo brzo došla u ambulantu i uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera.

Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je Kaja voljen pas, da su je kao štene doneli iz Beograda i da im je tog dana oko 16 sati išetala kroz kapiju kada su kretali u prodavnicu Nadali su se da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe. Ovaj put, bilo je potrebno samo četiri sata da je se dokopa osoba koja joj je nanela monstruozne povrede, opasne po život.


Volonteri Spansa napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva brutalnog zlostavljanja i (pokušaja) ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju. Naime, tri psa su na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima. Počinilac nije pronađen. Pre manje od tri nedelje je porodica na Limanu ostala bez kujice koju je NN lice bacilo sa krova zgrade u kojoj stanuju. Počinilac nije 

Oči Kajine porodice, Spansovih volontera i svih ljubitelja životinja su uprte u policiju, jer smo do sada svi bili svedoci ili da je policija bila nezainteresovana da ozbiljno istražuje ova krivična dela ili da su počinioci, ako su i pronađeni, prolazili sa minimalnim kaznama. Udruženje najoštrije osuđuje ovaj čin zlostavljanja i pokušaja ubistva i poziva na hitno uspostavljanje funkcionalnih institucija koje će kontrolisati i sprovoditi zakone koji bi trebalo da važe jednako za sve da bi Srbija bila bezbedno i sigurno društvo u kom nekažnjena trovanja, zlostavljanja i ubistva nisu svakodnevna pojava – navodi se u saopštenju Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS.

Kako 021 saznaje, policija je ubrzo identifikovala dvanaestogodišnjeg dečaka iz Novog Sada, sa kojim je obavljen razgovor u prisustvu staratelja, ali je on pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloletan. Nezvanično, dečak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser.


Foto:
SPANS

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • griđolina

  pre 182 dana i 17 sati

  Monstrum. Buduci serijski ubica, koji za sada samo "vežba" na bespomocnim životinjama.Kada počne da siluje i unakažava devojke i žene bice kasno da se bilo šta preduzme.Krivično neodgovoran????Ne mogu da poverujem.

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Veki

  pre 182 dana i 14 sati

  Molim Levitijan da ovde intervenise, jer samo oni mogu ovome da se suprotstave.

  Oceni komentar:
  3
  7