Spasilački timovi MUP-a Srbije vraćaju se sutra iz Turske

Spasilački timovi MUP-a Srbije vraćaju se sutra iz Turske

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva Republike Srbije završili su svoje aktivnosti spasavanja nakon razornog zemljotresa u Turskoj i njihov dolazak u Srbiju očekuje se u petak.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, oni su u Turskoj proveli osam dana i za to vreme su  neprekidno učestvovali u akcijama pronalaženja, spasavanja i izvlačenja nastradalih iz ruševina, pružali podršku lokalnim, ali i drugim timovima na terenu.

Tokom svog angažovanja, srpski spasilački timovi spasili su tri lica, jednu 17-godišnju devojku nakon 108 sati pronašao je i izvukao iz ruševina naš tim kao i dva lica koja su locirali pomoću specijalne opreme i uz pomoć psa Zigija, koji je umnogome doprineo celoj akciji spasavanja. Nažalost, pripadnici Specijalističkog tima pronašli su i tela 23 lica  stoji u saopštenju.

Vatrogasci iz Srbije locirali ženu koja je u ruševinama u Turskoj provela 100 sati 

Zigi, pas iz Novog Sada, nanjušio još jednu živu osobu pod ruševinama u Turskoj


Ukupno 45 vatrogasaca-spasilaca sa spasilačkim psom Zigijem, spasilačkom opremom i 9 vatrogasnih vozila iz Beograda, Kragujevca, Bora, Novog Sada, Valjeva, Užica i Niša, upućeni su po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, odmah nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku kako bi pomogli prijateljskom narodu u Turskoj.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan