SPECIJALNI SUD: Cvijović i Pavlov odbacili optužbe za šverc kokaina

SPECIJALNI SUD: Cvijović i Pavlov odbacili optužbe za šverc kokaina

Specijalni sud u Beogradu odbio je predlog advokata odbrane koji su tražili odbacivanje optužbe protiv Novosađana Radosava Cvijovića Cvike i Slavka Pavlova.

Oni su osumnjičeni za krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela, odnosno za pripadništvo kriminalnoj grupi kojoj optužnica pripisuje krijumčarenje i distrubuiranje kokaina na teritorijama Srbije i nekoliko zemalja Zapadne Evrope, piše Dnevnik.rs.

Na jučerašnjem sudskom ročištu Radoslav Cvijović i Slavko Pavlov izjasnili su se da odbacuju optužbe.

Ne priznajem izvršenje krivičnih dela – rekao je Cvijović i napomenuo da će izneti odbranu kad glavnom pretresu budu prisutni njegovi advokati Marko Кljajević i Siniša Simić, koji su, kako je rekao, u predmetu od prvog dana, a juče su bili odsutni zbog drugih neodložnih obaveza, pa su poslali zamene.

Identično se izjasnio i Slavko Pavlov.

Advokat Marko Кljajević je ranije podneo predlog da se Specijalni sud oglasi nenadležnim za postupanje u tom predmetu, kao i da odbaci optužnicu protiv Cvijovića i Pavlova, a juče je saopštena sudska odluka o tom podnesku, prenosi novosadski "Dnevnik".

Podsećamo, krivični postupak protiv Cvijovića, inače državljanina Crne Gore, i njegovog zeta Pavlova, poznatog teniskog trenera koji godinama radi u inostranstvu, pokrenut je pred Specijalnim sudom u novembru 2017. godine, pošto su se našli pod istragom beogradskog Tužilaštva za organizovani kriminal. U istom periodu, u Češkoj su uhapšena i procesuirana trojica osumnjičenih, među kojima i sin Radoslava Cvijovića Branislav, a po javno dostupnim informacijama, svi su i osuđeni.

Naredno ročište u beogradskom Specijalnom sudu zakazano je za 3. decembar.

Detaljnije o ovom procesu možete čitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode horoskop isključenje vode isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod RHMZ Isključenje struje horoskopski znaci bez struje MUP betanija novosadska policija bebe sahrane novi sad novosađani policija novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu mup novi sad dnevni horoskop vremenska prognoza novi sad matičar novi sad raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo