SPECIJALNI SUD: Novosadskom žandarmu pet godina zatvora zbog droge i oružja

SPECIJALNI SUD: Novosadskom žandarmu pet godina zatvora zbog droge i oružja

Kako javlja Tanjug, Specijalni sudu u Beogradu osudio je na pet godina zatvora pripadnika novosadskog odreda žandarmerije Andreja Polovinu (42) zbog droge i oružja, a Željka Кneževića (56) iz Subotice na godinu dana zatvora zbog oružja.

Istom presudom Polovina i Кnežević su oslobođeni od optužbi da su delovali u kriminalnoj grupi, pa su u tom smislu optužbi za udruživanje radi vršenja krivičnih dela oslobođeni i Srđan Dakić, Vojislav Jovašević i Dario Rodić.

Dakić, Jovašević i Rodić oslobođeni su i optužbe da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz suda.

Polovini je takođe izrečena novčana kazna od 200.000 dinara, a Кneževiću od 100.000 dinara koje su dužni da plate u roku od tri meseca od dana pravnosnažnosti presude.

- Okrivljeni su upozoreni da ukoliko ne plate novčanu kaznu u ostavljenom roku, sud će novčanu kaznu zameniti kaznom zatvora, tako što će za svakih započetih 1.000 dinara novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora, s tim da kazna zatvora ne može biti duža od šest meseci – navodi se u saopštenju.

Polovina i Кnežević su obavezani da plate troškove krivičnog postupka.

Na ovu presudu osuđeni, njihovi branioci, ali i tužilaštvo mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, javio je Tanjug.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad betanija jkp novosadska toplana maturanti bez vode novosadska policija novosađani vremenska prognoza novi sad servisne informacije Isključenje struje bez struje isključenja struje RHMZ gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode sahrane raspored sahrana novi sad vremenska prognoza servisne informacije novi sad bebe Republički hidrometeorološki zavod Spens Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević