SPLIT: Dame s novosadskog PMF-a prave najbolje koktele

SPLIT: Dame s novosadskog PMF-a prave najbolje koktele

Veliki uspeh naših mladih hotelijerki na takmičenju u Hrvatskoj.

Svake godine početkom februara, u Spalladium areni u Splitu, održava se sajam ugostiteljstva pod nazivom “Adriatic gastro show”. U okviru ove manifestacije, već druge godine za redom, 7. februara, održano je i Međunarodno takmičenje barmena  pod nazivom "Pipi Lady’s Cup 2018".

S obzirom na to da je događaj namenjen isključivo damama, na takmičenju je učestvovalo 26 barmenki iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Takmičenje je ocenjivano prema kriterijuma Međunarodne asocijacije barmena (IBA).

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, predstavljale su studentkinje Zorica Dražić, Katarina Korolija i Katarina Adamović, kao i Nastavnik veština Milorad Todorović kao mentor studenata.


U ozbiljnoj konkurenciji profesionalnih barmenki, studentkinja Zorica Dražić osvojila je prvo mesto i pehar u kategoriji "Najbolja dekoracija koktela" za dugi koktel pod nazivom "Azur Dream". Katarina Korolija predstavila je dugi koktel "Tropic Delight" i osvojila drugo mesto u kategoriji "Long drink NIRS", dok je Katarina Adamović osvojila treće mesto i pehar u kategoriji "Long drink Real puree" sa koktelom "Passion Fantasy", kaže se na kraju saopštenja s Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.


Gde u Novom Sadu možete popiti dobar koktel – pročitajte OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan