Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Danas, 26. maja, počinju radovi na demontaži, izradi novih slova i njihovom postavljanju na postament spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, ispred Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici – javljaju je iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, sva postojeća slova uklanjaju se sa spomenika, izrađuju se nova identičnog oblika, materijala i dimenzija i postavljaju se na postament spomenika, a sve u skladu sa originalnim natpisom i izgledom.

Trenutno je u tekstu na spomeniku, pored slova koja nedostaju, prisutna i neujednačenost slova. Prethodnih godina, prilikom opravki, postavljana su slova različitih oblika, boja i dimenzija, tako da je neophodno ujednačiti ih.

Radove će izvoditi JKP "Lisje", uz konzervatorski nadzor istoričara iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sekundarcima

  pre 165 dana i 54 minuta

  na radost

  Oceni komentar:
  0
  0
radosne vesti JGSP "Novi Sad" Vreme u Novom Sadu novi sad isključenje vode servisne informacije bebe novosađani jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad bez struje bez vode betanija porodilište RHMZ vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište sahrane elektrovojvodina novorođenčad Vreme u Srbiji JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo štrand gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja