Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Danas, 26. maja, počinju radovi na demontaži, izradi novih slova i njihovom postavljanju na postament spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, ispred Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici – javljaju je iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, sva postojeća slova uklanjaju se sa spomenika, izrađuju se nova identičnog oblika, materijala i dimenzija i postavljaju se na postament spomenika, a sve u skladu sa originalnim natpisom i izgledom.

Trenutno je u tekstu na spomeniku, pored slova koja nedostaju, prisutna i neujednačenost slova. Prethodnih godina, prilikom opravki, postavljana su slova različitih oblika, boja i dimenzija, tako da je neophodno ujednačiti ih.

Radove će izvoditi JKP "Lisje", uz konzervatorski nadzor istoričara iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sekundarcima

  pre 100 dana i 18 sati

  na radost

  Oceni komentar:
  0
  0
novosadsko porodilište jkp novosadska toplana gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad bez vode Vreme u Novom Sadu jkp lisje Novo groblje u Petrovaradinu vremenska prognoza klinički centar vojvodine betanija isključenje vode isključenja struje RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad elektrovojvodina centralno groblje u Futogu Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad novosađani javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje servisne informacije bebe sahrane Zavod za transfuziju krvi Vojvodine bez struje servisne informacije novi sad