Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Danas, 26. maja, počinju radovi na demontaži, izradi novih slova i njihovom postavljanju na postament spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, ispred Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici – javljaju je iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, sva postojeća slova uklanjaju se sa spomenika, izrađuju se nova identičnog oblika, materijala i dimenzija i postavljaju se na postament spomenika, a sve u skladu sa originalnim natpisom i izgledom.

Trenutno je u tekstu na spomeniku, pored slova koja nedostaju, prisutna i neujednačenost slova. Prethodnih godina, prilikom opravki, postavljana su slova različitih oblika, boja i dimenzija, tako da je neophodno ujednačiti ih.

Radove će izvoditi JKP "Lisje", uz konzervatorski nadzor istoričara iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sekundarcima

  pre 223 dana i 1 sat

  na radost

  Oceni komentar:
  0
  0
isključenja struje isključenje vode bez vode novorođenčad bez struje elektrovojvodina novosađani šoping centar promenada KCV raspored sahrana novi sad 27. novosadski maraton klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja Spens Aleksandar Vučić Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana betanija Isključenje struje jkp lisje klinički centar vojvodine humanitarna akcija servisne informacije izmena režima saobraćaja bebe novosadsko porodilište sahrane novi sad servisne informacije novi sad novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija