Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju dobija nova slova

Danas, 26. maja, počinju radovi na demontaži, izradi novih slova i njihovom postavljanju na postament spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju, ispred Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici – javljaju je iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, sva postojeća slova uklanjaju se sa spomenika, izrađuju se nova identičnog oblika, materijala i dimenzija i postavljaju se na postament spomenika, a sve u skladu sa originalnim natpisom i izgledom.

Trenutno je u tekstu na spomeniku, pored slova koja nedostaju, prisutna i neujednačenost slova. Prethodnih godina, prilikom opravki, postavljana su slova različitih oblika, boja i dimenzija, tako da je neophodno ujednačiti ih.

Radove će izvoditi JKP "Lisje", uz konzervatorski nadzor istoričara iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sekundarcima

  pre 276 dana i 13 sati

  na radost

  Oceni komentar:
  0
  0
novorođenčad vremenska prognoza zodijak servisne informacije novi sad matičar novi sad pošte srbije servisne informacije sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci Ledena Šuma bez struje štrajk poštara isključenja struje horoskop isključenje vode astrologija betanija raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bebe elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević dnevni horoskop Isključenje struje bez vode