Spomenik kralju Petru u Novom Sadu postavljaju bez neophodnih dozvola

Spomenik kralju Petru u Novom Sadu postavljaju bez neophodnih dozvola

Postament i spomenik kralju Petru I postavljaju se na Trgu republike bez svih neophodnih dozvola, saznaje 021.rs.

Radovi se izvode iako javna nabavka nije završena, a nema ni građevinske dozvole. Naime, Gradska uprava je počela da postavlja spomenik srpskom monarhu iako je na tender za izbor izvođača radova uložen prigovor, što znači da ugovor nije mogao biti potpisan i radovi nikako nisu smeli da počnu. Međutim, izgradnja je uveliko u toku.
Kako 021.rs dalje navodi, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je 19. oktobra otvorila ponude i posao dodelila firmi "Šumadija granit Milovan Vuličević" iz Aranđelovca, jer druga dva preduzeća koja su se javila na tender nisu dostavila ispravnu ponudu. Radovi su počeli već 20. oktobra, što je mimo zakona, jer ugovor nije smeo da bude potpisan dok ne prođu rokovi za žalbu.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje bebe bez struje jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad betanija novosadsko porodilište matičar novi sad horoskop RHMZ gradsko groblje isključenje vode Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza elektrovojvodina isključenja struje bez vode novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad sahrane servisne informacije novi sad sahrana Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja