Sport kao alternativa za decu iz romskih naselja, u subotu na stadionu kod Najlona

Sport kao alternativa za decu iz romskih naselja, u subotu na stadionu kod Najlona

Predstavnici Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" i Ekumenske humanitarne organizacije sa sedištem u Novom Sadu, već petu nedelju zaredom sprovode projekat "Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici", svake subote u vremenu od 10 do 11 časova na terenu FK "Crvena zvezda" kod Najlon pijace u Novom Sadu.

I ove subote 8. juna 2019. godine, Boban Pavlović i Mladen Jalić, održaće radionicu deci u vezi s tehnikama samoodbrane i drugim sportskim aktivnostima kako bi deci iz novosadskih romskih naselja objasnili važnost sporta, kako odbraniti sebe, a ne povrediti druge, i kako da svoje slobodno vreme preusmere na sport. Cilj ovih radionica je da kroz igru deca shvate da je provođenje vremena u sportskim aktivnostim bolje nego provoditi ga na ulici, a sve to dovodi do njihovog boljeg psiho-fizičkog razvoja.

Dosadašnja iskustva pokazala su veliko interesovanje mladih iz novosadskih romskih naselja, kojima članovi SUP-a i EHO-a, kroz igru i sport, pokazuju da, umesto da provode vreme na ulici, mogu osnaživati svoj duh i telo kroz sport i razvijati se zdravo.

Za sve učesnike radionice obezbeđena je oprema, patike i majice, i svako dete će ih zadržati nakon završetka projekta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad matičar novi sad klisa raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje jkp lisje promenada klinički centar vojvodine Spens novosadsko porodilište novosadska policija isključenje vode servisne informacije novi sad bez vode novosađani bez struje JGSP "Novi Sad" šoping centar promenada betanija isključenja struje servisne informacije bebe sahrane novi sad elektrovojvodina jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo KCV novorođenčad