Sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom, na terenu ne više od 10 ljudi

Sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom, na terenu ne više od 10 ljudi

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić istakao je da sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom prostoru, nakon što je Vlada Srbije usvojila nove relaksirajuće mere u borbi protiv korona virusa.  

Udovičić je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da mu je drago što je epidemiološka situacija mnogo bolja, dodajući da su se stekli uslovi da se sport vrati na otvorene terene.

– To znači da od danas sportski klubovi mogu da počnu sa treninzima, ali na otvorenom. Pokušali smo da obuhvatimo sve aspekte i detalje, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga i kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu – naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, uzete su u obzir preporuke i struke i Svetske zdravstvene organizacije, pri čemu je propisano da na treningu ne sme da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera, kao i da svaki klub može da obezbedi još dve osobe tehničkog karaktera, lekara ili fizioterapeuta.

– Važno je da se drži fizička distanca, minimum dva metra mora da bude između sportista, pri čemu fizički kontakt među sportistima nije dozvoljen – napomenuo je Udovičić, dodavši da se vrlo intenzivno radilo i na protokolu za zatvorene sportske objekte jer se stiče utisak da će se i u njih sport brzo vratiti.

Dokument Ministarstva pod nazivom "Instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa vrhunskih i ostalih sportista u sistemu sporta Srbije u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti Kovid-19" možete pogledati ili preuzeti ovde.  

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan