SPORTSKI KLUBOVI: Koliko koštaju mesečne članarine u Novom Sadu

SPORTSKI KLUBOVI: Koliko koštaju mesečne članarine u Novom Sadu

Septembar je mesec u kojem se, najčešće, odlučujemo i kojim ćemo se sportom ili hobijem baviti, a takođe tada upisujemo i svoju decu u sportske klubove. Cene mesečnih članarina sada su se mahom povećale, u skladu sa celokupnom situacijom i rastom cena svega i svačega.

Za odluku i tome gde ćemo upisati dete ili sebe, pored ličnih afiniteta, želja i talenata, bitan faktor predstavlja i cena tog zadovoljstva. Raspitali smo se koliko sada staju mesečne članarine po novosadskim sportskim klubovima i dajemo vam primere za više sportova.


Škole košarke
imaju mesečne članarine između 3.500 i 5.000 dinara.

Bavljenje odbojkom iziskuje mesečne troškove od 3.000 do 4.500 dinara za treninge tri puta sedmično.

Škole fudbala su u rasponu cena od 4.000 do 5.000 mesečno, a prosek treninga je oko tri puta sedmično.

Za gimnastiku, koja se trenira dva puta sedmično po 45 minuta, potrebno je mesečno izdvajati po 3.500 dinara.


Karate
staje od 2.200 do 3.000 dinara, u zavisnosti od nivoa znanja i, samim tim, broja dana u nedelji kada se trenira (od tri do pet puta).

Aikido, kao još jedan od borilačkih sportova, ima mesečnu članarinu od 3.600 dinara, a može da se trenira od dva do pet puta u toku nedelje.

Za džudo je mesečna članarina 3.000 dinara, a broj časova tri ili četiri nedeljno. Po istoj ceni se može trenirati i tekvondo.


Škola kajaka
staje 3.000 dinara, a ukoliko se neko opredeli za stoni tenis, neka pripremi 3.000 dinara po mesecu.

Mesečna članarina za penjanje uz veštačku stenu iznosi 5.000 dinara, ali se mogu plaćati i pojedinačni časovi, koji staju 600 dinara.

Plivanje, kao jedan od bazičnih sportova, košta 3.500 dinara za početnike (tri puta nedeljno) i 4.000 za naprednije, koji treniraju pet puta nedeljno.


Ko se odluči za vaterpolo, plaćaće 3.600 dinara za treninge tri puta nedeljno.

Ohrabrujuća je informacija da se boks u našem gradu može trenirati potpuno besplatno, u BK "Vojvodina", a može se trenirati svakog radnog dana u dve smene. Namenjeno je devojčicama i dečacima starijim od devet godina.

Moderni plesovi (jazz, modern, show dance) kreću se između 3.000 i 3500 dinara mesečno, u zavisnosti od toga koliko puta nedeljno se trenira (dva ili tri puta).


Škole glume
za decu i mlade drže mesečne članarine od 3.000 do 4.500 dinara.

U većini klubova važi pravilo da, ukoliko ima više članova iz iste porodice, onda je za svakog sledećeg člana 50% jeftinija članarina, a ponegde su treninzi za treće dete i besplatni.

Nažalost, za većinu sportova ovo nisu jedini troškovi, jer pored mesečne članarine, roditelji česti plaćaju i opremu, učešća na ligama i turnirima... S obzirom na to da plate uglavnom nisu porasle, velikom broju porodica ovo predstavlja otežavajuću okolnost.


Svakako, deca treba da se bave sportom i drugim hobijima i zato se iznalaze najneverovatniji mogući načini da se ovaj novac stvori, jer ulaganje u mlade naraštaje je nešto najdragocenije. Ipak, sve ukazuje na to da će određenom broju dece od ove godine biti onemogućeno da se bave onim što žele...

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 533 dana i 1 sat

  Sve je to cerupanje roditelja trenira onaj ko moze da plati a treneri lazu roditelje da su deca talentovana dok placaju.Zato je toliko dece ostalo koja su mogla da naprave neke rezultate zbog profita i pohlepe . A drzava po tom pitanju nista ne preduzima vec decenijama.

  Oceni komentar:
  5
  16
 • Mihajlo

  pre 532 dana i 10 sati

  @Maks - Talentovana ili ne, deca u razvoju treba da se bave sportom. Ne salju svi roditelji decu na treninge da bi postali Djokovic ili Mesi (mada ima takvih).

  Oceni komentar:
  1
  17