"Spotted": Nova igra tinejdžera na Instagramu zabrinula roditelje

"Spotted": Nova igra tinejdžera na Instagramu zabrinula roditelje

Društvenim mrežama širi se novi trend među mladima koji je zabrinuo i roditelje i stručnjake, dok tinejdžeri odgovaraju da nema potrebe za panikom.

Na Instagramu su poslednjih nekoliko meseci osvanule brojni profili zvani "Spotted" ("Uočen si!" ) na koje mladi šalju fotografije drugih koje slikaju u prolazu, na ulici, u školskom dvorištu, u autobusu, postavljaju na profilu "Spotted" njihovog grada, a onda moderatori fotografiju krišom slikane osobe objave javno i pitaju sve da li je neko prepoznaje i poznaje. Nakon toga, korisnici koji znaju ko je na fotografiji u komentarima "taguju" tu osobu kako bi je onaj ko ju je slikao i našao, piše "Blic".


Neki roditelji su zabrinuti javnim objavljivanjem fotografija maloletnika koji i ne znaju da su uslikani dok, na primer, jedu užinu na velikom odmoru ili šetaju kroz grad, dok tinejdžeri kažu da u ovome ne vide ništa loše i ovo smatraju "modernim načinom prilaženja osobi koja im se dopala".

Kako funkcionišu ovi profili, kakve su reakcije nekih roditelja i šta zakon kaže o tome, možete detaljnije pročitati na sajtu "Blica".

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ...

  pre 269 dana i 15 sati

  ok boomer

  Oceni komentar:
  0
  0