Srbi zaradili milione eura na igrici "Pokemon GO"

Srbi zaradili milione eura na igrici "Pokemon GO"

Kada je, pre nekoliko godina, svetom odjeknula vest da lik iz Amerike prodaje jednoroga, svi su bili u čudu - danas ovo nije nikakva novost.

Već danima su stranice oglasa pune čudnih stvorenja zvanih pokemoni, koji se prodaju i po ceni od više stotina dolara. Pogađate, Srbima nije dugo trebalo da prihvate ovaj trend.

Igrica koja je zaludela svet za manje od 20 dana izrodila je biznis ideju koja je prvo zaživela u Americi, a onda se proširila i u drugim delovima sveta. Popularna stranica za prodaju Ibej puna je oglasa za prodaju naloga za "Pokemon GO" igricu i to sa već uhvaćenim pokemonima na naprednim nivoima. Drugim rečima, ako nekoga mrzi da ide ulicom i juri ova virtuelna stvorenja, sada može da kupi čitav nalog na kojem je neko radio dve nedelje.

Budući da je igrica potpuno besplatna, ova ideja je brzo zaživela i u Srbiji, pa već imamo čitave cenovnike.

Cene značajno variraju u zavisnosti od toga na kom je nivou nalog i koliko su uznapredovali pokemoni. Tako za nalog koji je došao do 20. nivoa morate da izdvojite od 1.800 dinara do pedesetak evra.

Srbi zaradili 50 miliona evra od igrice Pokemon GO: Akcije kompanije Nintendo, koja je lansirala igricu "Pokemon GO", kupilo je oko 50 Srba za pola miliona evra. Na taj uložen novac oni su zaradili još najmanje toliko, jer su već prvog dana nakon lansiranja igrice akcije ove kompanije skočile za 25 odsto.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan