Srbija od 1. oktobra ostaje bez turističkih agencija?

Srbija od 1. oktobra ostaje bez turističkih agencija?

Ako država, osiguravajuće kuće, agencije i banke ne pronađu adekvatno rešenje, Srbija od sutra više neće imati nijednu turističku agenciju sa licencom organizatora putovanja.

Kako osiguravajuće kuće ne žele zbog, navodno, velikog rizika, da izdaju polise osiguranja, agencije automatski gube pravo na produžetak licence, koja ističe sutra, 1. oktobra. Ukoliko država, osiguravajuće kuće, agencije i banke, jer postoji mogućnost uzimanja bankarskih garancija, ne pronađu adekvatno rešenje, nijedna turistička agencija u Srbiji od 1. oktobra neće moći da proda više nijedan aranžman, pišu "Večernje novosti".

U Srbiji postoji 480 organizatora putovanja, za šta nadležni već godinama ističu, da je to i suviše veliki broj onih koji se bave ovim poslom.

Prema rečima ministra turizma Rasima Ljajića, razgovara se sa osiguravajućim kućama kako bi se pronašlo neko rešenje. Bar da produže na još tri meseca, pa da urade procenu rizika.

Koji su još mogući razlozi ove krize, pročitajte na sajtu "Večernjih novosti".

Kako javlja "Danas", ministar Ljajić je izjavio da Ministarstvo neće oduzimati licence agencijama, jer očekuje da se taj problem reši u narednih 7 do 10 dana. On navodi da je letnja turistička sezona završena i da se ne očekuje sklapanje novih turističkih aranžmana.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan