"SRCE": Nezapamćen i nezakonit pritisak na zaposlene pred miting SNS-a

"SRCE": Nezapamćen i nezakonit pritisak na zaposlene pred miting SNS-a

Novosadsko povereništvo Pokreta Srbija centar – SRCE upozorava da im poslednjih dana stiže sve više apela za reakciju zabrinutih i, "siledžijskim ponašanjem uznemirenih radnika javnih preduzeća i budžetskih ustanova".

 Kako se približava dan gromko najavljenog kontramitinga kojim vlast želi da povrati uzdrmano poverenje svojih pristalica, tako raste pritisak na zaposlene i ostale radno angažovane radnike da napune autobuse i popune kvote koje je vrhuška SNS zacrtala da bi se dokazali sebi i svome vođi – navodi se u saopštenju ovog pokreta i dodaje:

– Najveći pritisak trpe angažovani preko agencija za zapošljavanje i oni na privremenim i povremenim poslovima da će im ugovori biti raskinuti ako se ne pojave na ovoj sramnoj demonstraciji autoritarne i antidemokratske sile.

Pokret Srbija centar ovom prilikom upućuje pitanje režimu da objasni "čemu merenje, prebrojavanje i rasipanje narodnih para", a sve Novosađane poziva da zajedno na prvim sledećim izborima, kad god oni budu raspisani, "osvojimo slobodu, vratimo demokratiju i uspostavimo nezavisne institucije države kao garant svakom građaninu da njegovo dostojanstvo, sloboda izbora i pravo na rad nikada više neće moći da budu ugroženi".

Apel predsedniku Vučiću da otkaže skup zakazan za 26. maj 

Novosadski naprednjaci se grabe za putnike za skup 26. maja


Brojne organizacije i stranke ponudile su i savetodavnu i pravnu pomoć građanima Srbije koji trpe pritiske zbog odbijanja da idu na ovaj miting. Između ostalog i CRTA (⇐klikni za više detalja).

Oceni vest:
16
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 8 dana i 7 sati

  Samo kad bi sutra pala kisa da pokisnu g…a! :)))

  Oceni komentar:
  5
  19
 • Iznenađen a i uvređen

  pre 8 dana i 6 sati

  Nije valjda? Pa, gde bi to oni, onako anđeoski pravedni?

  Oceni komentar:
  4
  8