"Srcem i muzikom za Detelinaru" u utorak ispred robne kuće

"Srcem i muzikom za Detelinaru" u utorak ispred robne kuće

Udruženje građana "Novi Sad" poziva sve ljude dobre volje – pre svega dobre komšije Detelinarce – da pruže podršku humanitarnoj manifestaciji koja će se održati u utorak, 26. septembra, u centru Stare Detelinare – ispred robne kuće u Milenka Grčića 6a.

Kako se navodi u pozivu, novosadsko naselje Detelinara oduvek je bilo bogato veselom i talentovanom decom, koja su uspevala svuda po svetu, ali nikada nisu zapevala i zasvirala baš u kraju u kojem su rođena. Vođeni ovom statistikom, organizatori su rešili da još jednom spoje lepo, korisno i, naravno, humanitarno.

U saradnji sa nastavnicom muzičkog obrazovanja Milom Dumedaš Jurišić 26. septembra će na Detelinari, pevati i svirati upravo talentovana deca iz kraja, koja zajedno sa svojim nastavnicima (solo i horski), godinama neguju muziku na kvalitetan način i od toga ne odustaju.

- Manifestacija "Srcem i muzikom za Detelinaru", kao i sve naše dosadašnje manifestacije, imaće humanitarni karakter. Ukoliko su i koliko u mogućnosti, građani će moći da doniraju prilog za lečenje šestogodišnjeg Luke Čanjija koji boluje od limfoblastne leukemije. Luka je mali "Detelinarac", đak prvak koji je. međutim, na primanju treće terapije u novosadskoj Dečjoj bolnici i njegovim roditeljima nedostaju sredstava za nastavak lečenja – poručuju iz udruženja građana "Novi Sad".

Takođe, građani će i na ovom događaju moći da doniraju prikupljene plastične čepove volonterima iz udruženja "Čepom do osmeha".

Podršku manifestaciji pružiće i poznati novosadski sportisti sa Detelinare Nenad Pagonis i Milica Starović, dok je početak programa najavljen za 17.30 časova.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan