Srcem protiv suicida

Srcem protiv suicida

Centar ,,Srce" danas će nizom aktivnosti obeležiti Svetski dan prevencije suicida 10. septembar.

U 11 sati na Trgu slobode volonteri ove organizacije organizovaće javnu akciju prilikom koje će svi zainteresovani sugrađani imati priliku da saznaju nešto više o radu centra, načinima na koje pružaju pomoć, kao i da razgovaraju sa volonterima o svojim problemima, ali i da se prijave za volontiranje u "Srcu".

U19 sati u Gradskoj biblioteci održaće se tribina "Pruži ruku, spasi život" na kojoj će se govoriti o dosadašnjim koracima u smanjenu stope suicida u Srbiji. Čitava tribina, kako se najavljuje, predstavljaće uvertiru u početak postavljanja temelja za nacrt nacionalne strategije za prevenciju suicida. 

Gosti tribine su:  prof. dr Slavica Đukić Dejanović, Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", Skupštinski odbor za zdravlje i porodicu, dr Gorica Đokić, Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", Evropski Koledža za Neuropsihofarmakologiju za Srbiju, doc. dr Snežana Ukropina, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Medicinski fakultet u Novom Sad, psiholog Milka Basarić, dr Miodrag Doroški, Klinika za psihijatriju u Novom Sadu i Tanja Bokun iz centra ,,Srce”.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ Vreme u Srbiji servisne informacije novi sad gradsko groblje servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija raspored sahrana novi sad novorođenčad jkp novosadska toplana JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad raspored sahrana i ispraćaja porodilište isključenja struje JGSP "Novi Sad" jkp lisje Republički hidrometeorološki zavod bez vode novi sad Vreme u Novom Sadu bez struje novosadsko porodilište sahrane elektrovojvodina radosne vesti štrand isključenje vode bebe novosađani