Srcem protiv suicida

Srcem protiv suicida

Centar ,,Srce" danas će nizom aktivnosti obeležiti Svetski dan prevencije suicida 10. septembar.

U 11 sati na Trgu slobode volonteri ove organizacije organizovaće javnu akciju prilikom koje će svi zainteresovani sugrađani imati priliku da saznaju nešto više o radu centra, načinima na koje pružaju pomoć, kao i da razgovaraju sa volonterima o svojim problemima, ali i da se prijave za volontiranje u "Srcu".

U19 sati u Gradskoj biblioteci održaće se tribina "Pruži ruku, spasi život" na kojoj će se govoriti o dosadašnjim koracima u smanjenu stope suicida u Srbiji. Čitava tribina, kako se najavljuje, predstavljaće uvertiru u početak postavljanja temelja za nacrt nacionalne strategije za prevenciju suicida. 

Gosti tribine su:  prof. dr Slavica Đukić Dejanović, Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", Skupštinski odbor za zdravlje i porodicu, dr Gorica Đokić, Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", Evropski Koledža za Neuropsihofarmakologiju za Srbiju, doc. dr Snežana Ukropina, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Medicinski fakultet u Novom Sad, psiholog Milka Basarić, dr Miodrag Doroški, Klinika za psihijatriju u Novom Sadu i Tanja Bokun iz centra ,,Srce”.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija sremska kamenica obeležavanje novosadske racije betanija zdravlje horoskop Novosadska racija novosadsko porodilište isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode bebe bez vode elektrovojvodina raspored sahrana novi sad dnevni horoskop matičar novi sad servisne informacije novi sad novorođenčad saveti horoskopski znaci servisne informacije Spens isključenja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp lisje astrologija zodijak