Srećna ti Nova godina, Novi Sade!

Srećna ti Nova godina, Novi Sade!

Pred nama je još jedan lep, skoro prolećni dan.

Trenutna temperatura u našem gradu je 8°C, a maksimalna dnevna i danas će biti oko 13. podeoka. U toku dana smenjivaće se sunce i oblaci, a vreme će i narednih dana biti toplo za ovo doba godine.

Bolja je i biometeorološka situacija. Izvestan oprez se i dalјe savetuje osobama sa srčanim tegobama, dok su od meteoropatskih reakcija moguće glavobolјe i poremećaja sna.

Lepe vesti stižu nam iz Betanije. U periodu od 31. decembra u sedam sati, od 1. januara u isto vreme, u ovoj ustanovi je rođeno 17 beba – osam devojčica i  devet dečaka. Uskoro ćemo saznati i koja beba će dobiti poklon od Grada kao prva rođena u ovoj godini. 

Gradske i državne institucije objavile su radno vreme za predstojeće praznike. Znamo kako će raditi Dom zdravlja "Novi Sad", SpensPoštapijace, "Informatika", po kom redu vožnje će nas voziti autobusi i kada nećemo morati da plaćamo parking. Pročitajte i kad će raditi veći marketi i tržni centri u Novom Sadu.

Za ponedeljak, 3. januar, najavljene su nove blokade saobraćaja u Srbiji zbog Rio Tinta, biće ih i u Novom Sadu, a izgleda i u Petrovaradinu čiji se stanovnici, između ostalog, bune i zbog nebezbednog saobraćaja, a pojedini traže i da se prekinu kulturni sadržaji u Podgrađu, "koji zatvaraju saobraćaj kroz isti, i remete život svih meštana Petrovaradina". 


Sinoć je i bio jedan od tih događaja – najveći zajednički doček Nove godine je bio baš u Podgrađu, nakon mnoštva dnevnih žurki.

 


Gradonačelnik je sinoć obišao dežurne službe, iz Grada je juče najavljeno da će bazen na Spensu uskoro biti na raspolaganju građanima, a načelnik novosadske policije je izjavio da je stanje bezbednosti u Novom Sadu na visokom nivou.

Korona brojke ponovo rastu. Broj dnevno zaraženih u Srbiji prešao je 2.000 pa su, prema poslednjem preseku bila 2.192 nova slučaja, preminulo je (zvanično) 26 pacijenta, a 30. decembra u Novom Sadu registrovan je  91 novooboleli. Dr Predrag Kon je najavio povećanje broja obolelih nakon praznika. 

Ukoliko ste od Deda Mraza zaželeli da dobijete posao, možda ga u novoj godini nađete baš među oglasima na našem portalu.

Za lep nastavak dana, zavirite u Navigator, pogledajte neki dobar film ili se razveselite na nekoj od brojnih repriza Nove godine u gradu.

Budite veseli, ali nemojte bacati pedarde jer postoje ljudi i životinje koje to teško podnose.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan