Srećno detinjstvo i stabilan brak

Srećno detinjstvo i stabilan brak

Davno su psiholozi upozoravali na značaj zdravog detinjstva za kasnije odnose u životu, ali da je uticaj veći nego što su i pretpostavljali, ustanovili su naučnici iz Medicinske škole na Harvardu. Njihova studija pokazala je da se uticaj detinjstva oseća i u 80-im godinama i predviđa koliko će ljudi u tom dobu biti zadovoljni brakovima.

Kako "Večerenje novosti" prenose, jedinstvena studija pratila je muškarce, njih 81, tokom 60 godina, sa početkom u adolescenciji. Ispitanici su s vremena na vreme popunjavali upitnike i učestvovali u intervjuima na temu veza, posla, zdravlja. Naučnici su, između ostalog, merili njihovu sposobnost da upravljaju emocijama u stresnim situacijama.

Muškarci koji su odrastali u brižnim domovima bili su bolji u savladavanju stresnih emocija u sredovečnom dobu i kasnije u životu imali bolje brakove. Kako kažu naučnici, zdravo nošenje sa stresom i dobre veštine u međuljudskim odnosima predviđaju bolje brakove.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad dunav horoskopski znaci almaško groblje RHMZ matična knjiga rođenih novosadsko porodilište sahrane radosne vesti servisne informacije novi sad centralno groblje u Futogu bez struje EPS novosađani raspored sahrana i ispraćaja bebe jkp novosadska toplana betanija bez vode raspored sahrana novi sad servisne informacije štrand gradsko groblje porodilište horoskop havarija na vodovodu JGSP "Novi Sad" elektrovojvodina isključenja struje jkp lisje