SREMSKA KAMENICA: MUP dobio 214 novih pripravnika i pripravnica (FOTO)

SREMSKA KAMENICA: MUP dobio 214 novih pripravnika i pripravnica (FOTO)

U Centru za osnovnu policijsku obuku  u petak 9. novembra u policajce pripravnike promovisani su diplomaci Kriminalističko-policijske akademije i polaznici 16. klase COPO.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je na svečanosti u Sremskoj Kamenici da sigurnost i bezbednost, bez kojih nema snažne države, rasta privrede i investicija, u najvećoj meri obezbeđuju policijski službenici i dodao da će država nastaviti da ulaže u poboljšanje materijalnog statusa i uslova rada policije.

Ministar je ukazao da je prateći ranije generacije uvideo da umeju da pokažu znanje i umeće koje su stekli na KPA i u COPO.


- Bez znanja, stalnog unapređivanja veština i napredovanja ne možete reći da smo ispunili zadatak da policija bude efikasnija, obaveštajno vođena i bliska svom narodu – istakao je Stefanović i dodao je Ministarstvo započelo veliku reformu u cilju približavanja policije građanima.

On je novim pripadnicima i pripadnicama MUP-a, kojih je ukupno 214, poželeo puno uspeha, zdravlja i sreće na novim zadacima i dužnostima.


Dekan Kriminalističko-policijske akademije Goran Bošković istakao je da su obrazovanje i obuka dva osnovna stuba policijske profesije.

- Na nama je da na tim stubovima gradimo našu zajedničku kuću, koja će omogućiti novim generacijama, oficirima policije i polaznicima Centra da profesionalno i savesno obavljaju svoje dužnosti – rekao je Bošković.

Načelnik Centra za osnovnu policijsku obuku  Želimir Mrdalj naglasio je da se nastavni kadar Centra trudio da od polaznika i polaznica napravi dobar temelj, da ponesu dovoljno znanja i ovladaju veštinama do stepena koji je potreban za uspešno savladavanje sve složenijih zahteva teškog i odgovornog policijskog posla.


On je budućim policajcima pripravnicima poručio da se poštovanje mučno stiče, da se ne nasleđuje kao imanje i da zato budu pošteni, časni i iskreni u svom odnosu prema ljudima.

- Budite oni koji će želeti, hteti, biti voljni da nešto urade za svoj narod, jer jedan koji hoće uvek je jači od dvojice koji moraju. Ponosni smo na vas. Od vas očekujem da budete odgovorni, efikasni, odlučni i disciplinovani, ali i da budete visoko moralni, tolerantni, komunikativni, solidarni i humani – poručio je Mrdalj.

Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan