SREMSKI KARLOVCI: Gimnazijalci stali u odbranu omiljenog profesora

SREMSKI KARLOVCI: Gimnazijalci stali u odbranu omiljenog profesora

Oko 200 učenika Karlovačke gimnazije u školi je održalo skup podrške svom profesoru fizike Zdravku Mutinu, nakon najave da bi, zbog preporuke Ministarstva prosvete, on kao zaposlen na određeno vreme, mogao da ostane bez 80 odsto ukupnog fonda časova koji je imao u toj obrazovnoj ustanovi.

U ulici koja nosi ime po njima, karlovački đaci stali su u odbranu svog, kako kažu, omiljenog profesora. Poručuju da žele da dignu glas i utiču na to da škola ne potpiše preporuku kom bi taj prosvetni radnik, praktično, ostao bez posla.

- Mi se ovde ne borimo protiv naše škole, nego protiv Ministarstva. Mi želimo naše pravo da dobijemo najbolje znanje – rekla je za televiziju N1 gimnazijalka Nevena Cvijanović.

Najbolje znanje im je, tvrde, pružio upravo profesor Zdravko Mutin, koristeći inovativne metode i neposredni pristup. Time je, kažu, uspeo da prirodne nauke – koje kao đaci jezičke gimnazije nisu voleli previše – učini zanimljivim.

- On je kroz, da kažemo, drugarski pristup koji je prema nama imao na časovima, približio znanje fizike na najbolji mogući način, kao u drugim gimnazijama gde se ona uči sve četiri godine. On je čak za nas napravio i sajt da bi nam što bolje preneo svoje znanje da bismo mi i posle srednje škole nastavili da volimo i učimo fiziku – izjavio je njegov učenik Strahinja Bigić.

Skup srednjoškolaca podržalo je i nekoliko roditelja, koji su, za razliku od novinarskih ekipa, mogli da uđu u školsko dvorište gde je protest nastavljen. Tamo im se obratio i direktor, ali su, kažu, ostali bez konkretnog odgovora na pitanje šta će biti s profesorom.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu N1

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan