SREMSKI KARLOVCI: Humanitarni doček Nove godine uz vino i tamburaše

SREMSKI KARLOVCI: Humanitarni doček Nove godine uz vino i tamburaše

Pored privrednog i promotivnog aspekta, ceo novogodšnji program imaće i humanitarni karakter.

Za doček Nove 2020. godine u centru Sremskih Кarlovaca, na Trgu Branka Radičevića nastupiće tamburaški stastavi Opus i Balkan ekspres. Ukupno 15 vrsnih muzičara izvešće najpoznatije tamburaške kompozicije. Program počinje u 21 čas, a završava se u 00.40 minuta posle ponoći.

– Sremski Кarlovci su razvoj turizma, razvoj vinarstva vinogradarstva, voćarstva i zdrave hrane pozicionirali kao najvažnije strateške pravce svog razvoja. Zato i doček Nove godine predstavlja važan segment u promociji naših turističkih potencijala. Prilikom definisanja programskog okvira proslave Nove godine, mi smo vodili računa o interesima naših sugrađana i turista, koji će u novogodišnjoj noći doći u naše Sremske Кarlovce. Uvereni smo da spoj tamburaške muzike i vina predstavlja najbolju vezu s viševekovnom vinogradarskom i vinarskom tradicijom, s Brankom Radičevićem, Stražilovom, Crnjanskim, Fruškom gorom – rekao je Dejan Manojlović, direktor Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci.


Ceo novogodšnji program imaće i humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje kuvanog vina biće usmeren u humanitarne svrhe – za pomoć deci iz materijalno najosetljivijih porodica. Cena čaše vina nije definisana, već će svaki posetilac donirati iznos po ličnom izboru. Pomoć će biti uručena posle 1. januara, kada će biti saopšten i iznos prikupljenih sredstava.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan