SRETENJSKO ORDENJE: Nikolić će odlikovati Ivanu Španović, Šotru, Čolića...

SRETENJSKO ORDENJE: Nikolić će odlikovati Ivanu Španović, Šotru, Čolića...

Otkriveno koga će predsednik Srbije odlikovati na Sretenje.

Atletičarka Ivana Španović, reditelj Zdravko Šotra, pevač Zdravko Čolić, kao i direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof, biće ove godine među ličnostima koje će predsednik Tomislav Nikolić odlikovati povodom Dana državnosti, 15. februara, pišu "Novosti".

U nosioce medalja i ordena upisaće se i alas Renato Grbić, spasilac dvadeset devetoro ljudi koji su u poslednje dve decenije skočili ili pali sa Pančevačkog mosta, legendarni kragujevački rokeri – grupa Smak, neurohirurg Vaso Antunović, čije su ruke obavile više od 6.000 operacija...

Predsednik Nikolić je još pre tri meseca najavio da će odlikovati Srpsku akademiju nauka i umetnosti Sretenjskim ordenom prvog reda, a odlikovanja će pripasti i Matici srpskoj, "Kolarcu", Bitefu, Školi naivne umetnosti u Kovačici, kao i školi "Braća Aksić" iz Lipljana, jednoj od najstarijih na Kosovu, koja je pretprošle godine obeležila vek i po rada, a koja sada ima tek oko 140 đaka.

Među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja je i grad Žosije u Francuskoj u kom je tokom Prvog svetskog rata, 1916. formiran Srpski univerzitetski bataljon u kom je odškolovano na stotine srpske dece.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

skupština grada novog sada javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez vode servisne informacije novi sad dnevni horoskop zagađenje vazduha klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad betanija RHMZ jkp lisje astrologija bez struje Isključenje struje bebe horoskop raspored sahrana novi sad isključenje vode isključenja struje novosadsko porodilište magla isključenja elektrovojvodina zodijak sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija horoskopski znaci zagađenje