SRETENJSKO ORDENJE: Nikolić će odlikovati Ivanu Španović, Šotru, Čolića...

SRETENJSKO ORDENJE: Nikolić će odlikovati Ivanu Španović, Šotru, Čolića...

Otkriveno koga će predsednik Srbije odlikovati na Sretenje.

Atletičarka Ivana Španović, reditelj Zdravko Šotra, pevač Zdravko Čolić, kao i direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof, biće ove godine među ličnostima koje će predsednik Tomislav Nikolić odlikovati povodom Dana državnosti, 15. februara, pišu "Novosti".

U nosioce medalja i ordena upisaće se i alas Renato Grbić, spasilac dvadeset devetoro ljudi koji su u poslednje dve decenije skočili ili pali sa Pančevačkog mosta, legendarni kragujevački rokeri – grupa Smak, neurohirurg Vaso Antunović, čije su ruke obavile više od 6.000 operacija...

Predsednik Nikolić je još pre tri meseca najavio da će odlikovati Srpsku akademiju nauka i umetnosti Sretenjskim ordenom prvog reda, a odlikovanja će pripasti i Matici srpskoj, "Kolarcu", Bitefu, Školi naivne umetnosti u Kovačici, kao i školi "Braća Aksić" iz Lipljana, jednoj od najstarijih na Kosovu, koja je pretprošle godine obeležila vek i po rada, a koja sada ima tek oko 140 đaka.

Među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja je i grad Žosije u Francuskoj u kom je tokom Prvog svetskog rata, 1916. formiran Srpski univerzitetski bataljon u kom je odškolovano na stotine srpske dece.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje bez vode novosadsko porodilište elektrovojvodina novorođenčad novosadska policija KCV Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe promenada jkp lisje jkp novosadska toplana Aleksandar Vučić servisne informacije servisne informacije novi sad sahrane novi sad novosađani klinički centar vojvodine JGSP "Novi Sad" Isključenje struje Spens raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja bez struje isključenje vode šoping centar promenada betanija matičar novi sad