SRETENJSKO ORDENJE: Nikolić će odlikovati Ivanu Španović, Šotru, Čolića...

SRETENJSKO ORDENJE: Nikolić će odlikovati Ivanu Španović, Šotru, Čolića...

Otkriveno koga će predsednik Srbije odlikovati na Sretenje.

Atletičarka Ivana Španović, reditelj Zdravko Šotra, pevač Zdravko Čolić, kao i direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof, biće ove godine među ličnostima koje će predsednik Tomislav Nikolić odlikovati povodom Dana državnosti, 15. februara, pišu "Novosti".

U nosioce medalja i ordena upisaće se i alas Renato Grbić, spasilac dvadeset devetoro ljudi koji su u poslednje dve decenije skočili ili pali sa Pančevačkog mosta, legendarni kragujevački rokeri – grupa Smak, neurohirurg Vaso Antunović, čije su ruke obavile više od 6.000 operacija...

Predsednik Nikolić je još pre tri meseca najavio da će odlikovati Srpsku akademiju nauka i umetnosti Sretenjskim ordenom prvog reda, a odlikovanja će pripasti i Matici srpskoj, "Kolarcu", Bitefu, Školi naivne umetnosti u Kovačici, kao i školi "Braća Aksić" iz Lipljana, jednoj od najstarijih na Kosovu, koja je pretprošle godine obeležila vek i po rada, a koja sada ima tek oko 140 đaka.

Među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja je i grad Žosije u Francuskoj u kom je tokom Prvog svetskog rata, 1916. formiran Srpski univerzitetski bataljon u kom je odškolovano na stotine srpske dece.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan