Srpska verzija Monopola: Na tabli i Novi Sad?

Srpska verzija Monopola: Na tabli i Novi Sad?

Popularna društvena igra Monopol dobila je i srpsku verziju, sa nazivima gradova, planina i drugih znamenitosti, poput Beograda, Đerdapa, Tare… Figurice su u obliku šajkače, opanka, harmonike i ostalih karakterističnih motiva.

Premijera srpske verzije Monopola najavljena je za sutra, 1. decembar, u 11 sati u tržnom centru Delta siti u Beogradu, saopštila je Turistička organizacija Beograda, a prenosi portal SEEcult.org.

Iako se za sada detalji drže u tajnosti, sasvim je moguće da će se na tabli naći i Novi Sad. Srbija je, posle SAD, Velike Britanije i Italije, četvrta zemlja u svetu koja dobija personalizovanu verziju Monopola. Ujedno, na taj način biće proslavljeno i 80 godina postojanja te društvene igre.

Posetioci Delta sitija imaće priliku da među prvima zaigraju srpsku verziju Monopola, a pet najbržih ekipa od po četiri člana, koje se prijave na info pultu tog tržnog centra imaće priliku da i da na poklon osvoje novi Monopol.

Iza edicije Monopol Srbija stoji licencirana kompanija Winning Moves, koja se bavi proizvodnjom lokalnih izdanja te društvene igre kompanije Hazbro.

Beograd se, inače, 2008. godine našao među 22 grada koja su izabrana globalnim onlajn glasanjem za prvo svetsko izdanje Monopola.

Monopol je izum Čarlsa B. Deroua, nezaposlenog Amerikanca koji je živeo u periodu Velike depresije.

Monopol je osmislio 1934. godine, kao igru koja omogućava svakome da okusi život na visokoj nozi.

Odneo je igru u firmu braće Parker, ali su je oni odbili, jer nije zadovoljavala njihove standarde. Derou se potom dogovorio s lokalnom štamparijom i napravio 5.000 kompleta, koje je prodao robnoj kući u Filadelfiji.

Monopol je u međuvremenu dobio milione poklonika širom sveta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan