Srpski olimpijci: Da li država dovoljno pomaže sportiste?

Srpski olimpijci: Da li država dovoljno pomaže sportiste?

Atletičarka Ivana Španović rekla je da se njena izjava o podršci koju dobija od države ne odnosi na izjavu vaterpoliste Andrije Prlainovića, koji je po osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, rekao da osvojene medalje nisu proizvod sistemskog ulaganja.

- Moja izjava se nije odnosila na mišljenje mog sportskog kolege Andrije. Moj odgovor je bio isključivo na pitanje novinaru da li sam ja lično zadovoljna uslovima koji su meni bili obezbeđeni za Rio. Da, jesam zadovoljna uslovima koji su mi obezbeđeni u mojoj zemlji za koju sam izborila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i tačka. Ne postoji apsolutno ništa u toj izjavi što me stavlja na jednu ili drugu stranu, za ili protiv, navela je Ivana Španović sinoć na svom Instagram profilu.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović izjavio je pretprošle noći, nakon osvajanja zlatne medalje u Riju, da "osam, devet osvojenih medalja u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja". On je to rekao misleći na tešku situaciju u kojoj se nalaze srpski vaterpolo klubovi, koji su pred gašenjem.

Osvajač zlatne medalje u Riju rvač Davor Štefanek rekao je da se ne slaže sa Prlainovićem i da država pomaže sportistima. On je naveo da je rvanje "mali sport" koji nema mnogo sponzora i da svu pomoć dobija od države. Španović je ranije tokom jučerašnjeg dana rekla da je zadovoljna podrškom države i da se nada da će se nastaviti sa ulaganjem i popularizacijom atletike u Srbiji. Ona je zamolila novinare da puste sportiste da budu sportisti.

- Gospodo novinari ja sam sportistkinja i moje zadovoljstvo i nezadovoljstvo nije kampanja, podrška ili kritika vlasti, to je moje mišljenje koje mi vi tražite. Isto važi za sve moje kolege vrhunske sportiste koji takođe imaju svoje mišljenje o odnosu prema njima i sportu kojim se bave. I zato pustite nas da budemo ono što želimo i volimo i radimo punog srca. Jednostavno i skromno da budemo Sportisti. Hvala i nadam se da je ovim stavljena tačka na bilo kakvo dovođenje mene i mog imena u spregu sa politikom, navela je Španović.

 

Da podsetimo, Srbija je osvojila osam medalja u Rio de Žaneiru – dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje bez vode servisne informacije novi sad Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu klisa novosađani betanija horoskop Isključenje struje bez struje sahrane novi sad bebe jkp novosadska toplana intervju novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izmena trase autobusa novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo izmena režima saobraćaja raspored sahrana i ispraćaja mural raspored sahrana novi sad JGSP "Novi Sad" isključenje vode novorođenčad isključenja struje