Srpskim firmama angažovanim na TC "Promenada"  izvođač dužan dva miliona evra

Srpskim firmama angažovanim na TC "Promenada" izvođač dužan dva miliona evra

Podizvođači i dobavljači iz Srbije koji su radili na izgradnji tržnog centra "Promenada" još čekaju da im za njihove radove i proizvode bude plaćeno, a zbog toga najavljuju i mogućnost protesta, saznaje portal 021.rs.

Izvođač radova "P. A. B. Company" iz Vršca, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra.

Najviše novca duguju kompaniji "Elkoms" iz Beograda, 600.000 evra, zbog čega je ova firma tužila "P. A. B."

Slobodan Tošović, direktor "Elkomsa", iako je siguran da je u pravu, ne veruju mnogo u pozitivan ishod suđenja.

- Imali smo pripremno ročište u Privrednom sudu u Pančevu, sad ide prvo veštačenje. Izvođač se na sudu brani tvrdnjom da radovi nisu kvalitetno izvedeni. Plašimo se da će to da se odugovlači u nedogled, pa da će oni da ugase firmu, pa ćemo ostati bez ičega. Mi poslujemo skoro 25 godina, transparentno, i cenjeni smo u našim krugovima. Za ovih 25 godina, ovo je jedan od većih problema koje smo imali – naveo je Tošović za portal 021.rs

Dodao je da je "P.A.B. Company" izvedene radove "manje više uredno" plaćao sve do maja 2018. godine, ali da su od tada obustavljena sva plaćanja.

Povodom ovog slučaja, čelnici "Elkomsa" obratili su se i Ministarstvu građevine i investitoru "NEPI Rockcastle" pismom u kom su ukazali na nesavesno ponašanje izvodjača i zamolili ih da provere njihove navode.

Portal 021.rs navodi da predstavnici desetak firmi kojima izvođač duguje novac razgovaraju o udruživanju i daljim akcijama koje, kako su kazali, mogu uključivati i proteste.

Iz sedišta "NEPI-ja" i "P.A.B. Company" nisu odgovorili na pitanja novinara 021.

Iz predstavništva "NEPI-ja" u Srbiji rekli su za 021 da "ne mogu da komentarišu poslovanje 'P. A. B. Company' prema trećim stranama", ali da "kompanija 'NEPI Rockcastle' ispunjava svoje obaveze prema svim svojim partnerima u rokovima koji su precizirani ugovorima".

Izgradnju "Promenade" od samog početka pratio je niz problema i afera, pre svega zbog neadekvatnog pristupa rešavanju problema sa podzemnim vodama.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan