SRS ponovo traži ulicu Slobodana Miloševića u Novom Sadu

SRS ponovo traži ulicu Slobodana Miloševića u Novom Sadu

Srpska radikalna stranka obnovila je inicijativu da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije.

Za Slobodana Miloševića radikali su u saopštenju za javnost naveli da je "mučki ubijen u zloglasnom haškom zatvoru", 11. marta 2006. godine.

- Mi, srpski radikali, očekujemo da Novi Sad pokaže političku mudrost i zrelost, kako bi Slobodan Milošević dobio ulicu u našem gradu", rekao je na konferenciji za novinare šef odborničke grupe SRS u Skupštini grada Đurađ Jakšić.

On je podsetio da je SRS krajem 2012. godine pokrenula inicijativu da Novi Sad dobije ulicu Slobodana Miloševića, kao "dominantne političke ličnosti i državnika", koji je, na srpskoj političkoj sceni, "u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka" i dodao da tada nije bilo "političke volje i razumevanja" za tu inicijativu.

Izrazio je očekivanje da će se inicijativa radikala naći na prvoj narednoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada Novog Sada i da će dobiti podršku i razumevanje svih relevantnih političkih činilaca u gradu.

- Očekujemo podršku inicijativi i od političkih stranaka koje čine vlast u gradu, s obzirom da smo čuli uveravanja kako oni nisu opterećeni političkim programima i ideološkim razlikama, tim pre, što deo vlasti u Novom Sadu čini i Socijalistička partija Srbije, čiji je osnivač i prvi predsednik Slobodan Milošević – rekao je Jakšić.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad sahrane horoskopski znaci bebe Evropska noć istraživača 2019 Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija Novo naselje novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja jkp opens 2019 novorođenčad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop bez struje elektrovojvodina izmena režima saobraćaja isključenja struje servisne informacije novosadska policija jkp lisje astrologija isključenje vode servisne informacije novi sad opens distrikt noć istraživača