Srušio se poljoprivredni avion kod Apatina

Srušio se poljoprivredni avion kod Apatina

Poljoprivedni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se juče oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice u poljoprivrednom preduzeću "Delta agrar". Pilot na sreću nije povređen, a uzrok pada aviona tipa "dromader" u vlasništvu Avio kluba Zrenjanin je kvar na motoru.

Pilot Radovan Šegrt kaže da se nesreća dogodila pred sam kraj avio tretmana koji je obavljan uz Lovačku šumu kod Ribareva. Iako okrenut naglavačke, uz lakše povrede ruke i vrata, Šegrt je uspeo napustiti letelicu kako bi dočekao dolazak pomoći. Pilot kaže da je tokom dugogodišnje karijere imao nekoliko manjih incidenata te da je veoma srećan što je u ovoj nezgodi uspeo da izbegne uletanje u šumu, jer veruje da u tom slučaju sigurno ne bi preživeo, prenosi "Blic".

- Na samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je neophodno nadletati da bi se obavilo prskanje. U poslednjem naletu, kada sam krenuo da podižem letelicu, došlo je do gašenja motora. Umesto uletanja u krošnje uspeo sam avion da usmerim na susednu oranicu, ali nakon izbegavanja stabala i kanala jedan od točkova je uleteo u mekano tlo, što je izazvalo prevrtanje – kaže Šegrt i dodaje da je padao brzinom od oko 100 kilometara na čas.

Letelica će u narednim danima biti transportovana u delovima za Novi Sad, gde će se izvršiti procena materijalne štete. Uviđaj su izvršili policijski službenici u pratnji javnog tužioca, a o događaju je obavešten Centar za utvrđivanje nesreća u saobraćaju u Beogradu, čiji je će inspektor u narednom periodu utvrditi tačan uzrok pada letelice.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan