SSP: JGSP "Novi Sad" pred kolapsom zbog uhlebljenja SNS botova

SSP: JGSP "Novi Sad" pred kolapsom zbog uhlebljenja SNS botova

Informativna služba Stranke slobode i pravde (SSP) iz Novog Sada poslala je saopštenje u kom navode da bi "loš javni prevoz u našem gradu uskoro mogao da bude i gori", jer je pred kolapsom zbog "zastarelog voznog parka i nedostatka vozača".

Istovremeno, Grad ne planira kupovinu novih autobusa već drugu godinu zaredom, a umesto vozača, masovno se zapošljavaju stranački botovi u administraciji preduzeća – smatra dr Vladimir Vrsajkov, iz Gradskog odbora SSP-a.

On ističe da su već duže vreme primetni sve ređi polasci autobusa, čak i na centralnim gradskim linijama, nepoštovanje reda vožnje i očigledne "nelogičnosti u planu JGSP kada su neki polasci poluprazni, a većina izuzetno preopterećeni".

Ove ogromne probleme sigurno neće rešiti ni isporuka ranije plaćenih deset električnih autobusa koja kasni već skoro dve godine. Odluka SNS vlasti da Grad Novi Sad u tekućoj godini, baš kao i u 2022. ne uloži ni dinar iz budžeta grada u kupovinu novih autobusa za gradsko saobraćajno preduzeće jasno pokazuje nedostatak volje i znanja da se reši jedan od najvećih komunalnih problema našeg grada – izjavio je Vrsajkov i dodao: 

Da li to što se oni nikad ne voze gradskim prevozom daje za pravo naprednjačkim funkcionerima da novac svih građana neće da ulože u nove autobuse i oporavak JGSP? Realnost je da gradske SNS funkcionere javni prevoz interesuje samo kada zapošljavaju svoje botove u JGSP "Novi Sad", što se vidi i prema strukturi radnika u preduzeću gde jedva 50 posto odlazi na vozače i mehaničare, koji uz to imaju i značajno manje prosečne plate od administrativnog osoblja. 

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novog Sada smatra da je funkcionalni javni gradski saobraćaj kičma razvoja svakog grada i da JGSP mora imati apsolutni prioritet u budućem rešavanju saobraćajnog haosa. Bolji i efikasniji gradski prevoz predstavlja pravo rešenje i za ogroman nedostatak parking mesta u Novom Sadu pošto bi mnogi naši sugrađani u tom slučaju manje koristili automobile. Svako povećanje upotrebe gradskog prevoza bi dovelo i do smanjenja zagađenja vazduha u gradu, zaključuje SSP.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Srbijica mica

  pre 504 dana i 22 sata

  U GSP Beograd slična stvar. Pošto neće da povećaju plate kontrolorima, a ovi legli na najžešće kažnjavanje, počev od samog Božića, da šire nepopularnost GSP i Partije među narodom.
  Nešto kao kontra štrajk. Toliko dobro rade svoj posao, da će im GSP povećati plate samo da ga ne rade baš toliko dobro.
  Politički nezgodno.

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 504 dana i 19 sati

  Ljudi pa ako su im ministri i direktori polupismeni sa kupljenim diplomama, sta mislite kakva im je glasacka masina, ovaj polusvet sto bi sve prodao za sendvic i par crvenih, kako nam samo dobro ide! :)))

  Oceni komentar:
  0
  14
 • Relja

  pre 504 dana i 15 sati

  Moraju da zaposle svoje poltrone da bi sebi obezbedili i zadrzali svoje fotelje.

  Oceni komentar:
  0
  9