SSP Novi Sad: Zbog fijaska na Spensu, plivači se takmiče na Klisi

SSP Novi Sad: Zbog fijaska na Spensu, plivači se takmiče na Klisi

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) obaveštava Novosađane da je, umesto na renoviranim olimpijskim bazenima Spensa, gde se inače uvek održavalo, današnje plivačko takmičenje u organizaciji Školskog sporta, preseljeno na 25-metarski bazen na Klisi.

"Zašto?" – višemilionsko je pitanje, a odgovor očekuju svi građani od čijeg je novca čak u nekoliko navrata finansiran ovaj fijasko – navodi se u saopštenju Resornog saveta za sport Gradskog odbora ove stranke. 

Oni ističu da su Novosađani "izgubili takmičarski bazen, inače jedini 50-metarski u Vojvodini, a dobili veliki bazen za brčkanje".

Kada je Resorni savet za sport Stranke slobode i pravde krajem januara ukazao na problem nemogućnosti postavljanja startnih blokova za plivačke staze na zatvorenom bazenu na Spensu, direktor Dragan Milić je demantovao naše tvrdnje uz konstataciju da smo zlonamerni u komentarima i da iznosimo neistine. Tom prilikom se pohvalio da bazen poseduje najnovije tehnologije i da je u potpunosti spreman da organizuje takmičenja po FINA propozicijama – podseća SSP.

GO SSP: Straćeni milioni, a profesionalni plivači i dalje bez bazena

DIREKTOR SPENSA: Olimpijski bazen je urađen prema najsavremenijim standardima za održavanje plivačkih takmičenja


Ova stranka navodi da se već sutradan nakon njihovog saopštenja, javnosti oglasila i plivačica Mina Mastilović, tvrdeći da takmičenja na Spensu ne mogu biti održana, zbog nemogućnosti postavljanja plivačkih staza.

Tada je direktoru Miliću u pomoć pritekao i član Gradskog veća za sport, Ognjen Cvijetićanin, koji je posle posete bazenu istakao "da Spens ima svu potrebnu opremu za takmičarsko plivanje, samo je čuvaju od oštećenja" – priseća se GO SSP-a.

Oni dodaju da je koordinatorka Saveza za školski sport grada Novog Sada, Aleksandra Marjanac, ujedno i plivački trener, pokušala da učini sve kako bi se takmičenje ipak održalo na Spensu, makar i da se razvuku staze na 25 m.

Tehnički uslovi ni to nisu dozvolili, pa su najbolji osnovci i srednjoškolci danas prinuđeni da se takmiče na duplo manjem bazenu na Klisi – stoji u saopštenju.

Resorni savet za sport GO Stranke slobode i pravde Novi Sad od Milića, Cvijetićanina, ali i gradonačelnika Miloša Vučevića zahteva "da prestanu da obmanjuju građane Novog Sada i da konačno priznaju potpuni fijasko oko rekonstrukcije bazena".

Takođe, ovo je dobra prilika da postavimo još jedno pitanje: zašto je mali bazen prošle nedelje bio potpuno ispražnjen i punjen novom vodom? Šta nije u redu sa vodom u malom bazenu – pita se SSP.

Oceni vest:
14
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tehnicki direktor

  pre 277 dana i 20 sati

  Mali bazen na Spensu je u katastrofalnom stanju i nece izdrzati jos dugo dok se ne raspadne ako se bude praznio svakih mesec dana kao sto se insistira.

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Slavko

  pre 277 dana i 17 sati

  Nije Klisa već Slana bara.Kao kada bi rekli da se bazen na Spensu nalazi na Detelinari.

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Талија

  pre 238 dana i 23 sata

  Први пут чујем за ту странку, не знам зашто је битно њихово мишљење. Можете ли објавити моје мишљење такође

  Oceni komentar:
  1
  0