SSP: Otvorite Gradsku bolnicu na Mišeluku i za ne-kovid pacijente

SSP: Otvorite Gradsku bolnicu na Mišeluku i za ne-kovid pacijente

Kada je pre više od godinu dana otvorena Bolnica na Mišeluku, "naprednjački funkcioneri su građanima Novog Sada čestitali otvaranje Gradske bolnice i konačno rešenje visedecenijskog problema Novosađana".

FOTO: Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, prvi pacijenti stižu danas iz KCV-a


Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad
 tada je pozdravio neophodno proširenje zdravstvenih kapaciteta tokom smrtonosnih talasa kovid pandemije iako, kako kažu, "vlast nije želela ni da sasluša naše jasne zamerke na lokaciju buduće bolnice".

Sada, kad poslednji talas pandemije pokazuje da popunjenost kapaciteta Kovid bolnice na Mišeluku, čak ni s prijemom bolesnika iz cele Vojvodine, nije prešla 30%, a svetski zdravstveni autoriteti očekuju da će predstojeća zima biti poslednja kovid zima, pravi je trenutak da odlazeći gradonačelnik Miloš Vučević ispuni svoje predizborno obećanje i Gradsku bolnicu otvori za građane. Vreme je da preko 50 miliona evra uloženog novca naših građana dobije svoju obećanu namenu. Pod uslovom, naravno, ako je to uopšte i bio osnovni plan ove vlasti – navodi se u saopštenju SSP-a iz Novog Sada.

Oni ističu da "građani Novog Sada nisu krivi što je naprednjačka vlast na konkursu zaposlila samo 20% medicinskih radnika neophodnih za Bolnicu ove veličine, a planovi za rešenje problema nedostatka kadrova ne postoje".

Za Stranku slobode i pravde nije prihvatljiv plan vlasti da građani, u iščekivanju svoje Gradske bolnice, plaćaju privatne preglede i operacije, dok slabo iskorišćeni kapaciteti Kovid bolnice Mišeluk čekaju kraj pandemije. GrO SSP Novi Sad smatra da polovina kapaciteta Kovid bolnice Mišeluk može i mora u veoma bliskoj budućnosti postati dostupan za lečenje ne-kovid pacijenata, odnosno uključen u zdravstveni sistem Republike Srbije. Na ovaj način dobili bi bolju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana i temelj Gradske bolnice, bolnice koja bi nakon kraja pandemije i odlaska naprednjaka sa vlasti konačno postala ono što građani Novog Sada zaslužuju – zaključuje Dr Vladimir Vrsajkov, član Predsedništva SSP-a.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo najavio osnivanje gradske bolnice u Novom Sadu

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan