SSP: Upis u vrtiće i ove godine noćna mora

SSP: Upis u vrtiće i ove godine noćna mora

Stranka slobode i pravde ocenila je da se upis novosadskih mališana u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" i ove godine sprovodi katastrofalno, da će mnoge porodice s oba zaposlena roditelja ostati bez vrtića, te će biti prinuđeni da se snalaze kako znaju i umeju.

Kako navode iz ove stranke, na konkurs je stigla 4.091 prijava, a odobreno je 1.005 upisa, što znači da je oko 3.000 dece odbijeno, te da će biti brojnih žalbi na ovakve odluke.

Da zlo oko upisa bude gore, web stranica "Radosnog detinjstva", putem koje roditelji mogu da se informišu o prvom krugu upisa, već drugi dan nije u funkciji, ili radi otežano i s prekidima. Sve to otežava stresnu situaciju naših sugrađana koji do 28. juna moraju da potvrde da je njihovo dete upisano u vrtić, da potpišu ugovor o upisu i boravku deteta u vrtiću i preuzmu ga. Ono što posebno zabrinjava jeste podatak da je trenutno u PU "Radosno detinjstvo" upisano ukupno 17.069 mališana, što je izuzetno veliki broj na raspoložive resuse – ističu u saopštenju.

Zbog toga su, kako kažu u SSP, grupe prevelike, te su vaspitači, umesto da realizuju vaspitni program, preokupirani brigom za bezbednost dece. Ovakvom organizacijom gradske vlasti maksimalno eksploatišu zaposlene u "Radosnom detinjstvu", a raspoređujući 1,5 vaspitača na dve grupe, "štede" u proseku po oko milion i po dinara godišnje.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan