Šta ako se zarazite koronom van Srbije

Šta ako se zarazite koronom van Srbije

Pandemija korona virusa još uvek traje i svako putovanje predstavlja dodatni rizik od inficiranja.

Ukoliko vaša porodica i vi imate potrebu da putujete u inostranstvo ili ste se odlučili za letovanje, sigurno se pitate šta ukoliko se zarazite korona virusom van Srbije.

Pored brige za zdravlje, većina građana brine i o finansijskim problemima ukoliko bi došlo do toga. Pojedine zemlje daju mogućnost delimičnog pokrivanja troškova lečenja, dok neke naplaćuju sve. Kako ne biste razmišljali o troškovima u slučaju korone, od nedavno postoje i osiguravajuće kuće koje nude putno osiguranje koje pokriva lečenje u slučaju korona virusa, saznaje Bebac.com

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić rekao je za Tanjug da ove polise osiguranja ohrabruju putnike i dodao da je veoma važno što cena nije značajno veća u odnosu na standardno putno zdravstveno osiguranje 

U više osiguravajućih kuća opcija dodatnog putnog osiguranja u slučaju korona virusa pokriva testiranje i eventualnu hospitaliziciju. Ipak, svaki putnik trebalo bi da pogleda uslove koje nude osiguravajuće kuće i odluči koja na najbolji način ispunjava njegove potrebe. 

Pojedine osiguravajuće kuće nude pokrivanje svih troškova, dok druge isplaćuju jednokratni fiksni gotovinski iznos. S druge strane, pojedina osiguranja će pokriti troškove samo u slučaju da nadležni lekar preporuči testiranje i to samo ako je test pozitivan. Dobra vest za sve roditelje je da osiguranje pokriva eventualni povratak dece u zemlju ako su oba roditelja hospitalizovana. Takođe, putno osiguranje se ne razlikuje u zavisnosti od zemlje u koju putujete, već u zavisnosti u kojoj kući ga uplatite. Zato je od velike važnosti da se dobro informišete o uslovima koje osiguravajuće kuće nude.

Do skoro najpoželjnija destinacija za letovanje naših porodica, Grčka, 7. jula je zatvorila svoje granice za srpske turiste. Iako se otvaranje očekivalo 15. jula, naši državljani će ipak morati još da sačekaju, tako da, pored razmišljanja o najsigurnijem putovanju, krenite na vreme da tražite i alternativna mesta za odmor, a kako preporučuju lekari, najsigurnije je ipak u okviru granica Srbije. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan