Šta ćemo gledati: KCNS raspisao konkurs za izložbe u 2016.

Šta ćemo gledati: KCNS raspisao konkurs za izložbe u 2016.

Kulturni centar Novog Sada je raspisao konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2016. godinu i to za oblast savremene likovne umetnosti, u galerijama Likovni salon (Katolička porta 5) i Mali likovni salon (Bulevar M. Pupina 9), i za oblasti fotografije, dizajna i primenjene umetnosti u galeriji Kluba “Tribine mladih” (Katolička porta 5, drugi sprat).

Kako navode iz KCNS, dokumentacija za konkurs treba da sadrži:

– Deset kolor fotografija (300 dpi) radova koji se predlažu za izložbu, sa naznačenom dimenzijom, tehnikom i godinom nastanka (u slučaju da izložba bude prihvaćena, te fotografije biće korišćene za štampani materijal),

–  sažetu koncepciju izložbe,

–  tehnički opis izložbe,

–  profesionalnu biografiju,

–  adresu, i-mejl i telefone,

– katalog sa prethodne izložbe u PDF formatu i

–  napomenu za koji prostor konkurišete

Predložena izložba treba da bude spremna za postavku već od januara 2016. godine, a konkurs je otvoren od 28. jula do 20. septembra ove godine. Umetnički savet zadržava pravo promene ili zamene izlagačkih prostora (u zavisnosti od dimenzija radova, koncepcije pojedinih postavki, tehničkih zahteva i mogućnosti ili nepredviđenih okolnosti). O tome, kao i o odluci o dodeljenim terminima i izlagačkim prostorima biće obavešteni svi prijavljeni autori do kraja oktobra.

TEHNIČKI DETALJI: Dokumentaciju za izložbu slati na ; Za radove i PDF fajlove koji su veći od 5 Mb koristiti eksterne servise poput Dropbox-a, WiTransfer-a, MEGA upload-a, BOX-a i sličnih onlajn servisa; Skice izložbenih prostora mogu se pogledati na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad bez struje bez vode EPS almaško groblje novosađani raspored sahrana novi sad jkp lisje horoskop radosne vesti sahrane RHMZ vremenska prognoza novi sad porodilište matična knjiga rođenih jkp novosadska toplana štrand Miloš Vučević servisne informacije havarija na vodovodu isključenja struje bebe gradsko groblje novosadsko porodilište dunav servisne informacije novi sad betanija elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci