Šta kažu Novosađani koji su svoju ljubav pronašli putem sajtova za upoznavanje

Šta kažu Novosađani koji su svoju ljubav pronašli putem sajtova za upoznavanje

Brz tempo života i vreme u kom živimo nameće nam drugačije izbore. Oni se odnose na sam životni stil, izbor zanimanja, ali i izbor partnera. Do sada smo mnogo puta čuli da su naši poznanici upoznali partnere u izlascima, na poslu, preko zajedničkih prijatelja i preporuka, no, u poslednje vreme zapažamo da se sve češće spominje online način, preko sajtova za upoznavanje. Ovo je svakako jedan od drugačijih izbora.

Porazgovarali smo sa našim sugrađanima i sugrađankama koji su svoje partnere upoznali na ovaj način, i zamolili ih da svoja iskustva podele sa čitaocima našeg portala.

Sajt za upoznavanje "Lepotica i Zver" – onlajn mesto za one koji znaju šta žele.

Ženske priče

Marijana je jedna od novosađanki koja je na ovaj način upoznala svog supruga.

– Godinama sam bila sama i što je najgore, nisam imala prilike da upoznam nekoga jer sam puno radila, a pored toga sam završavala i postdiplomske studije. Potpuno neočekivano, jednoga dana koleginica koja je bila u sličnom problemu, mi je poslala zahtev za sajt Twoo. Bila sam znatiželjna, napravila sam profil i moram vam reći da je to bila prava odluka.

U nastavku razgovora, Marijana nam je ispričala da je imala profil sve dok nije upoznala svog sadašnjeg supruga na sajtu. Na pitanje da li je imala naprijatnih iskustava, ističe da je bilo nekoliko neprimerenih udvaranja, ali da se to može preduprediti ukoliko tačno napišete za šta ste zainteresovani i ne odgovarate na zahteve koji se ne poklapaju sa vašim interesovanjima.


Još jedan lep primer dala nam je i Andrijana koja je nedavno postala mama dve devojčice.

– Muža sam upoznala preko sajta Poljubac. Mislim da je on bio jedan od prvih sajtova za upoznavanje kod nas. Dopisivali smo se mesec dana  i onda dogovorili da se nađemo kod Futoške pijace. Za četiri dana smo se videli ponovo i od tada smo zajedno.

Kako ističe, ni ona nije imala negativnih iskustava na sajtu. Naprotiv, smatra da joj je sajt itekako pomogao da upozna odgovarajuću osobu.

Poput Marijane i Andrijane, i Iva je svog momka upoznala preko sajta za upoznavanje.

– Nisam imala predrasuda i zahvaljujući tome, na Badu sam stupila u kontakt sa Robertom. Uopšte nije tačno da malo stariji i razvedeni ne mogu da upoznaju nekoga. Samo treba biti uporan i zanemariti "interesantne" ponude koje pristižu u inbox.

Ona se, priča dalje, ove zime preselila kod svog izabranika, ne krijući zadovoljstvo.


Sanja
je još jedna novosađanka koja je okušala sreću na sajtu za upoznavanje i pronašla ono što je tražila – muža.

– Instalirala sam Badoo jer od posla nisam imala vremena za izlaske i druženje. Posle nekog vremena, kontaktirao me je sadašnji suprug. Prva poruka koju mi je poslao bila je: "Znaš li pite mesiti?", i to mi je bio jako simpatično, pa sam odlučila da nastavim dopisivanje. Mic po mic, evo nas u braku - završava.

Na pitanje da li je bilo neprijatnih situacija, Sanja je odgovorila da je bilo pokušaja, ali da je ignorisala sve što joj se nije svidelo.

Muške priče 

Ni muškarci nam nisu ostali dužni za odgovore, šta više, otkrili su nam kako izgleda online upoznavanje iz njihove perspektive.

Naš prvi sagovornik, Marko, nam je ispričao kako je upoznao svoju suprugu.

– Želeo sam nekoga da upoznam, pa sam napravio profil na Twoo kada sam shvatio da u okolini ne postoji nijedna interesantna devojka. Dopisivao sam se sa nekoliko njih, izašao na dve-tri kafe i to je bilo to. Međutim, kada sam upoznao Valentinu, jednostavno je "kliknulo" i baš mi je drago da se to desilo jer sam već mislio da ću morati da upišem neki kurs pletenja i kukičanja – završava kroz smeh.

Ni on nije imao neprijatnih iskustava, priča nam, ali dodaje da misli da je muškarcima teže da zadobiju pažnju devojaka koje imaju profile na sajtovima za upoznavanje, kao i da muškarci plaćaju članstvo dok je za devojke besplatno.


Igor
ima profil na sajtu Tinder i preko ovog sajta je upoznao devojku sa kojom se zabavlja.

– Drugarica mi je preporučila da napravim profil na Tinderu. Iskreno, bio sam skeptičan, ali sam ga napravio jer sam išao logikom da nemam šta da izgubim. Bio sam u pravu za jedno: nije lako upoznati odgovarajuću devojku, ali nije nemoguće jer se posle godinu dana trud isplatio.

Vojin je bio sličnog mišljenja.

– Napravio sam profil da bih upoznao devojke. Prvo sam ga shvatao neozbiljno, međutim, posle četriri meseca korišćenja, upoznao sam Olju. Dopisivali smose, znate kako to već ide, a onda smo se našli u gradu. Sastanak je trajao skoro šest sati i nijednog trenutka mi nije bilo dosadno.

Kako je istakao, nije bilo neprijatnih sitacija, mada se slaže da bi devojke mogle biti malo komunikativnije i smatra da sadašnju devojku nije mogao upoznati u gradu jer se kreću u drugačijim krugovima i izlaze na različita mesta.


Do prošle godine u našem gradu postojala je i Bračna agencija "Sedmo nebo", međutim, ona više ne posluje, a upiti njihovoj stranici preusmereni su na agenciju iz Beograda "Fortuna", te su navedeni sajtovi sada jedina opcija u Novom Sadu za upoznavanje ovog tipa.

Autor: Marija Bjelica

 

Oceni vest:
18
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Darko

  pre 1284 dana i 1 sat

  Smotane nove generacije ne znaju ni jaje da ispeku a kamoli da upaznaju nekog van domena interneta. Stropostali se od smotanosti. Komunikativnost i sposobnost da se komunicira van domena interneta ravno nuli. Jadna li je zemlja kome je ostavljamo. Spetljanim robotima.

  Oceni komentar:
  26
  16
 • Beks

  pre 1283 dana i 22 sata

  Naravno da se upoznaju preko internet jer im je stran fizicki susret. Bez imalo spontanosti I zivota u sebi bulje svi u te ekrane u autobusima, bolnicama, zabavama, kucama..Hodaju ulicama kao zombiji buljeci u mobilne. Glave su im se pretvorile u ekrane od silnog buljenja u njih. . Kao da su pali sa marsa. A Internet zombie virus se slobodno siri Srbijom. Dajte recite mi gde se iskljucuju da ih ne gledam vise?

  Oceni komentar:
  14
  19
 • nema deda mraza

  pre 1283 dana i 5 sati

  a romeo nista nikome?
  ni grindr?

  Oceni komentar:
  2
  8
 • dodjos

  pre 1282 dana i 17 sati

  "Kakve su ti misli - takav ti je zivot" i ono sto trazis, to i nalazis:
  https://youtu.be/-lkEedVPaBM?t=1193

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Zeljkomiranovic

  pre 1016 dana i 23 sata

  Zasad bez komentara

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Draga

  pre 673 dana i 13 sati

  Super

  Oceni komentar:
  0
  0
 • marko

  pre 331 dan i 23 sata

  sajtovi za upoznavanje >devojke sa zdrastvenim kartonima ozbiljne klinicke slike!!!!! pa ko hoce da ovo malo zivota procerda navali narode

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Daj pare, daj pare, daj...

  pre 331 dan i 18 sati

  Nema toga što danas devojka neće uraditi kako bi pre 30-te došla do mnogo novca.
  Počevši od izmene lika, preko prijave silovanja do odlaska u bilo koji klub bilo koje zemlje da bi radila bilo šta za dobar novac. Bilo kakva vrsta slikanja i bilo kakvo snimanje, takođe.
  Nažalost to važi za sve "razvijene" zemlje sveta, a Srbiju smatram tim nivoom.
  Navedeno se odnosi na 70-90% devojaka, ali naravno da ima i normalnih.
  Na prste nabrojati.
  Momci su tu u manjem procentu.
  Kućno nevaspitanje, već TV.

  Oceni komentar:
  2
  1