Šta predviđa plan detaljne regulacije naselja Veliki rit?

Šta predviđa plan detaljne regulacije naselja Veliki rit?

Prostor "Mali Beograd - Veliki rit 1", koji se prostire na 58,85 hektara, namenjen je porodičnom stanovanju, a plan njegove detaljne regulacije nalazi se na javnom uvidu do 1. septembra.

Procenjeno je da će tu živeti 2.750 stanovnika te su urbanisti predvideli dve predškolske ustanove, osnovnu i srednju školu, srednjoškolski i sportski centar. Deo površine izdvojen je i za poslovne sadržaje, opštegradski centar, raznovrsne javne i komunalne službe.

Osim površine planirane za izgradnju ulice Paje Radosavljevića (1,2 hektara), koja je važna za šire područje grada, predviđene su i saobraćajne, infrastrukturne i zelene površine na ukupno 16,66 hektara, piše "Dnevnik".

Biciklističke staze gradiće se duž glavnih saobraćajnih pravaca, u ulicama Paje Radosavljevića, Janka Halkozovića, Majke Jugovića, Stefana Dečanskog i Baja Pivljanina, te delimično i u zaštitnom pojasu kanala.

Izgradnjom dveju predškolskih ustanova obezbediće se prostor za smeštaj oko 320 dece, a ti jednospratni objekti s potkrovljem planirani su u Dečanskoj i u Ulici Grujice Novakovića.

Osnovna škola za 700 do 800 učenika, s fiskulturnom salom planirana je uz ulice Majke Jugovića i Baja Pivljanina, a srednja za oko 1.100 učenika uz ulicu Paje Radosavljevića.

Planom je predviđeno da se na površini od 1,73 hektara izgrade zdravstvene i socijalne ustanove, objekti gradske uprave, kulture, veterinarske stanice i slično. U planu je navedeno i da je istočno od Temerinskog puta obavezna izgradnja zdravstvene stanice za potrebe stanovnika celog područja Malog Beograda – Velikog rita, a obavezna je i izgradnja kulturnog centra Roma.

Sportski centar s halom i otvorenim terenima planiran je uz ulice Nova 4 i Majke Jugovića, i to na kompleksu površine 1,59 hektara.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Plan detaljne regulacije prostora "Mali Beograd – Veliki rit 1” na uvidu je do 1. septembra, a moguće ga je pogledati svakog radnog dana od 9 do 14 časova u zgradi Skupštine grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2 i u JP „Urbanizam” na Bulevaru cara Lazara 3, kao i na sajtu tog preduzeća. Osim toga, plan je moguće pogledati i u MZ Klisa, Savska 27 i MZ Vidovdansko naselje, Ulica dr Jovana Andrejevića 2a. Pisani predlozi, primedbe i sugestije podnose se Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove u Radničkoj 2, dok traje uvid.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 523 dana i 10 sati

  Na N.Naselju bi po planu koji važi već duže vreme trebalo izgraditi još dve osnovne škole i dve srednje. Od toga već godinama ništa... Iz istog razloga sumnjam da će biti napravljeno sve što je navedeno i u Velikom ritu.

  Oceni komentar:
  0
  2
raspored sahrana novi sad elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode zodijak gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dnevni horoskop zdravlje raspored sahrana i ispraćaja bez vode korona virus servisne informacije novi sad sahrane novi sad horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija novorođenčad obeležavanje novosadske racije uhapšen diler jkp lisje izmena trase autobusa Elektrodistribucija Novi Sad bez struje bebe vlada srbije novosadsko porodilište JGSP "Novi Sad" isključenja struje betanija Isključenje struje