Šta se desilo sa labudićima – ostaće misterija!

Šta se desilo sa labudićima – ostaće misterija!

Šta se desilo sa labudićima u Dunavskom parku i ko je kriv za njihovo sakaćenje, pitanja su na koja Novosađani, najverovatnije, neće dobiti odgovor. Podsetimo, pretprošlog vikenda posetioci Dunavskog parka primetili su da su potomcima Ise i Bise osakaćena krila, a ova informacija ubrzo je okupirala društvene mreže kao i medije…

Na zvaničnoj konferenciji povodom ovog događaja tada je rečeno da su te povrede stare tri meseca, i da su posledica napada kalifornijskih kornjača na labudiće, a da su ove kornjače mesožderke u jezero ubacili neodogovorni građani. Tada je rečeno i da su dva od četiri labudića podlegla povredama. Jedan neposredno posle napada kornjača, a drugi nešto kasnije. Međutim, naš portal je u vlasništvu fotografija načinjenih pre mesec i po dana, koje dovode u pitanje ovu verziju događaja, jer se jasno vidi da su u jezeru tri labudića, a ne primećuju se povrede krila koje su zabeležene pre dve nedelje. Iz Gradskog zelenila nam je objašnjeno da ovo preduzeće ne može da nam pruži odgovore jer je zaduženo samo za čišćenje i održavanje jezera i za hranjenje labudova, dok za ostalo treba da se obratimo odgajivaču labudova Radovanu Kokaru.

- Ja njih obilazim, ali da li je taj napad bio od kornjača, ko će ga znati. Teško je reći šta se desilo. Oni su živi i zdravi - rekao nam je Kokar.

Kada smo ga upitali kako to da su krila za čije je sakaćenje krivica bačena na napad kalifornijskih kornjača od pre tri meseca, početkom avgusta izgledala drugačije, Kokar nije znao da nam odgovori.
- Ja to ne znam, i ne ulazim u to - kaže Kokar. 

Da podsetimo, ovaj uzgajivač je na konferenciji održanoj pre nedelju dana rekao da su kornjače mesožderke koje su ubačene proterale barske kornjače i napale mladunce.
- Preostala dva labudića su se oporavila i nemaju zdravstvenih smetnji – objasnio je tada Kokar.

Hronologiju događaja i pomenute fotografije pogledajte OVDE.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan