Šta sve treba da znate o hrono ishrani

Šta sve treba da znate o hrono ishrani

Hrono ishrana je jednostavna i pametno smišljena ishrana u kojoj imate normalne obroke tokom dana, a u zavisnosti da li mršavite ili održavate kilažu možete da imate tri do četiri obroka dnevno.

Kada jednom probate hrono ishranu onda kažu da će vam to postati i način zivota. Inače, hrono režim napravio je pravu revoluciju u ishrani ljudi širom sveta.

Autorka hrono kuvara Ana Ćubela kaže da obroci treba da budu bogati i da ne treba jesti ništa između njih.

- Treba imati tri prava obroka, eventualno neku užinu i to je to.

Osnovno pravilo je da treba jesti na četiri sata, postoje tri obroka plus užina, i između njih nema grickanja.

U hrono ishrani, većina namirnica je dozvoljena, retko šta je potpuno isključeno iz upotrebe. Ali je bitno da se konzumiro pravu vrstu hrane (proteini, masnoće, ugljeni hidrati, vitamini i minerali) u pravo vreme i da se smanji unos namirnica sa visokim glikemijskim indeksom i prostim šećerima.

- Nema slatkiša ako hoćete da mršavite, sve ostalo je dozvoljeno, hleb se jede povremeno, nema ga za ručak i večeru, pre svega jedite integralni hleb, savetuje Ćubela.

Ona kaže da se promene primete već posle 10 dana, a kada vidite kako to funkcioniše ne želite da odustanete.

Hrono ishrana treba da bude doživotna, a restrikcija da traje minimum 28 dana ili dok ne stignete do željene kilaže. Kod nekih ljudi, koji imaju zaista veliki višak kilograma, to znači da budu u restrikciji i po godinu ili više dana, ali za to vreme uspeju da skinu i po 40 kilograma.

Oni koji održavaju kilažu i nemaju problem sa viškom kilograma, restrikciju završavaju posle mesec dana, koliko je potrebno da se organizam uskladi sa novim načinom ishrane.

 
Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan