STANARI KASARNE: Umesto rešenja dobijaju obećanja, ali i pretnje

STANARI KASARNE: Umesto rešenja dobijaju obećanja, ali i pretnje

Nepovoljni uslovi za život, visoki računi za struju i vodu, zajednička kupatila i obećanja koja nisu ispunjena: tako već 26 godina žive vojna lica i njihove porodice, koje je država nakon rata smestila u kompleks zgrada u Ulici Vuka Karadžića u Novom Sadu.

Novo obećanje da će se problem njihovog stanovanja rešiti dao je ministar odbrane Zoran Đorđević, koji ih je posetio 1. januara ove godine.

Od 1991. godine stanari ovih zgrada imaju samo jednu želju, a to je da reše stambeno pitanje. Prvo januara 2017. umesto rešenja dobili su novo obećanje, da će se vojni objekti do kraja godine prodati, a pitanje njihovog stanovanja rešiti.

Međutim, u dvorište ovih zgrada, poslednjih meseci, nisu svi došli sa obećanjem, već i sa pretnjom.

- Događaj smo imali od pre mesec dana gde su dva lica vojnim motornim vozilom došla i premeravala. Na naš upit o čemu se radi, vrlo bahato i bezobrazno su odbili da bilo kakve podatke daju. Prijavljen je ovaj događaj, da bi se onda dogodilo da dva vojna policajca dolaze kod nas i ispituju šta se stvarno događalo – kaže za RTV stanar Paljo Babija.

Iako je zapisnik napravljen, stanari i dalje ne znaju ko su lica koja su dolazila kod njih. Takve neprijatnosti stanari karakterišu kao pritisak da se isele.

Osim toga, ugrožena im je i bezbednost.

- Tu su momci i devojke pijani bili i meni tri prozora sa mačetom razbili, policija je upoznata i ta mačeta je kod policije. Ta mačeta me je skoro mogla udariti u glavu dok sam spavala – navodi za pokrajinski javni servis stanarka Smilja Rastovac.

Video-prilog o ovoj temi pogledajte na Jutjub stranici RTV.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan