STANARI PREVARENI: Umesto Bečkog valcera, s njihovog krova puštano "Đilase lopove"

STANARI PREVARENI: Umesto Bečkog valcera, s njihovog krova puštano "Đilase lopove"

Kada se u sredu u 20.30 sati sa krova zgrade na Bulevaru oslobođenja broj 145 zaorilo snimljeno skandiranje "Đilase lopove", upravnik ove stambene zajednice je shvatio da je žestoko izmanipulisan.

Naime, kako je u pisanoj izjavi objasnio stanarima zgrade, u popodnevnim časovima u sredu pozvao ga je čovek koji se predstavio kao predstavnik lokalne Mesne zajednice i zatražio od njega da obezbedi izlaz na krov i strujno napajanje za zvučnike, a uz obrazloženje da Grad Novi Sad i Grad Beograd organizuju akciju "relaksacije ljudi u ovim teškim vremenima".

Rečeno mu je da će se puštati "lake note" ("na lepom plavom Dunavu" i slično) u trajanju od pet do sedam minuta u 20.30 časova, u naredna tri dana.
 
– Pošto su me već mnogo puta za vreme vanrednog stanja zvali iz Mesne zajednice vezano za razne humanitarne akcije – pomoć starim licima, dezinfekciju ulaza, dezinfekciona sredstva i sl, smatrao sam ovo kao lep gest sa njihove strane. Na neki način, ovu akciju sam smatrao kao obavezu koju kao upravnik stambene zajednice moram ispoštovati. Ni na kraj pameti mi nije bilo da akcija može da se pretvori u političke svrhe. Iskreno verujući u dobru nameru ljudi, ispunio sam njihov zahtev, otključao krov i obezbedio strujno napajanje. Čak i obezbedio odlaganje opreme za naredne dane. Inače human gest sa moje strane bila je odluka da izađem u susret brojnim molbama stanara našeg ulaza i otključam krov za vreme policijskog časa kako bi mogli da udahnu svež vazduh i na kratko se izlože suncu – stoji u poruci kojom je upravnik obavestio stanare ove limanske zgrade šta se zapravo dogodilo.
 
 
Kada je čuo šta se pušta s razglasa i shvatio da je "izmanipulisan na najgori mogući način", odmah je, u dogovoru s komšijama koji su ga podržali, "obustavio njihov plan" za četvrtak i petak.
 
Podsećamo, u Novom Sadu i u drugim gradovima Srbije se od nedelje, 26. aprila, svako veče od 20.05 sati, sa balkona i prozora, održava protest građana koji duvanjem u pištaljke, lupanjem u šerpe, puštanjem muzike i uopšte, pravljenjem buke, iskazuju nezadovoljstvo situacijom u zemlji. Takođe, od srede uveče se održavaju i kontraprotesti koji podrazumevaju bakljade, vatromete i organizovano puštanje skandiranja uperenog protiv Dragana Đilasa.
 
U Novom Sadu su u četvrtak uveče stanari jedne, takođe limanske zgrade, pozvali policiju i zatražili od njih da legitimiše momke koji su s njihovog krova pravili bakljadu i iznemiravali ih, a nisu stanari ulaza. Sve osobe koje su se nalazile na krovu imale su dozvole za kretanje u vreme policijskog časa.
Oceni vest:
9
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dule

  pre 1398 dana i 9 sati

  >> Rečeno mu je da će se puštati "lake note" ("na lepom plavom Dunavu" i slično) u trajanju od pet do sedam minuta u 20.30 časova, u naredna tri dana.

  Zamisli budeš toliko naivan i poveruješ u ovo i dopustiš postavljanje zvučnika.

  Oceni komentar:
  9
  9
 • Ljimanac

  pre 1398 dana i 7 sati

  Jasno krivično delo lažnog predstavljanja i obmanjivanja javnosti, koje bi trebalo biti gonjeno
  po službenoj dužnosti.
  Takođe, nejasno je čiju su struju trošili za kilovatna pojačala.
  Naravno, od svega ovog ništa jer nemamo pravu državu.

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Olos

  pre 1398 dana i 6 sati

  Na sve spremni samo da ostanu na vlasti-uzas

  Oceni komentar:
  2
  11