Stanari Tanurdžićeve palate tražili pomoć za krečenje fasade, građanka upozorila na krađe kod "Lokomotive"...

Stanari Tanurdžićeve palate tražili pomoć za krečenje fasade, građanka upozorila na krađe kod "Lokomotive"...

Na današnjoj sednici, članovi Кomisije za predstavke i predloge primili su i saslušali predstavnike stanara iz Ulice Modene broj 1, koji su u svojoj predstavci zatražili način i pomoć Grada za sanaciju i krečenja fasade ove zgrade, kao i predstavku Dejana Pucara, koji živi na Кlisi u Ulici Dr Milorada Pavlovića 12, koji ukazuje da njegova kuća iako je legalizovana, nema uopšte prilaza te traži pomoć oko rešavanja ovog problema.

Kako se dalje navodi  u saopštenju iz Skupštine grada, Komisija je razmatrala predstavku udruženja građana "Livada" iz Sremske Кamenice, predstavku Aleksandra Matića iz Petrovaradina i predstavku – predlog Milice Miladinović iz Novog Sada.

Udruženje građana "Livada" u svojoj predstavci traži da se izgradi glavni put u dužini od 2.472 metara na katastarskim parcelama 3983 i 3483, te da se rekonstruišu dve ćuprije preko Rokovog potoka. U obrazloženju ovog zahteva se navodi de je reč o glavnom putu kroz Livade u Sremskoj Кamenici, koji više stotina građana koristi za prilazak svojim kućama i parcelama, gde jedan deo puta ima zemljanu podlogu te je u kišnom periodu praktično neprohodan za putnička vozila. Uz nedostatak puta, istaknut je i nedostatak ulične rasvete, priključaka na električnu, vodovodnu i gasnu mrežu, kao i neophodnost uređenja Rokovog potoka i ćuprija na njemu. Građani Livadica su naglasili da su dosadašnje sanacije građani rešavali ličnim sredstvima, da su svi objekti na ovom potezu legalizovani ili da su u postupku legalizacije kao i da su ovakav zahtev obnavljali više puta.

Aleksandar Matić iz Petrovaradina istakao je problem kanalizacije u Livadskoj ulici u Petrovaradinu, koja nije priključena na gradsku kanalizacionu mrežu već dugi niz godina. Кako su mu objasnili u JКP "Vodovod i kanalizacija", Livadska ulica je nivelaciono niža od Preradovićeve ulice, te nije moguće gravitaciono isticanje kanalizacije, nego je neophodno isprojektovati kanalizaciju niskog pritiska, koja podrazumeva dodatne pumpe i za što je potrebno promeniti Gradsku odluku o uklanjanju otpadnih voda. Ovo preduzeće je uputilo Gradu, po rečima Aleksandra Matića, predlog ovakve odluke i on od Кomisije traži odgovor kada će zasedati Skupština grada po navedenom predmetu, navodi se u saopštenju iz Skupštine grada.

Predstavka Milice Miladinović jeste u stvari predlog utvrđivanja načina korišćenja zemljišta ispred Železniče stanice Novom Sad, kod "Lokomotive". U obrazloženju ove predstavke stoji da mnoge turističke organizacije, svoje autobuske ture započinju i završavaju kod "Lokomotive" koristeći pogodnost te saobraćajnice za svoje autobuse. Polazeći na svoje turističko putovanje Milica i još dosta građana bilo je pokradeno, izdžepareno baš pri ulasku u autobus, pa tako se ova predstavka odnosi na neophodnosti pronalaženja načina kako da se građani zaštite od ovih nemilih događaja, odnosno od koga da pokradeni građani nadoknade štetu koja im je napravljena.

Кomisija je sve ove predstavke evidentirala i proslediće ih nadležnim institucijama i službama, a dobijene odgovore će dostaviti građanima na kućne adrese.

Na sednici su razmatrani i pristigli odgovori na prethodno upućene predstavke koji će biti upućeni građanima na njihove kućne adrese.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Rea

  pre 419 dana i 1 sat

  Na beogradskoj stanici kada turističke ture kreću s nje, šetaju policajci u civilu kod autobusa i neko od nas koji smo putovali s nje nije imao problem. Treba i Novi Sad da postavi policajcu jer je to idealno mesto i prilika za džeparoše .

  Oceni komentar:
  0
  1