Stanari zgrade čiji se zid srušio na Salajci i dalje bez rešenja

Stanari zgrade čiji se zid srušio na Salajci i dalje bez rešenja

Stanari iz Dositejeve 11, čiji su domovi zbog građevinskih radova na susednoj parceli razrušeni, sastali su se sa zastupnicom investitora „Astra-plana”, koja im je obećala rešavanje trajnijeg smeštaja do sinoć, ali to obećanje, kako nam je rekao jedan od stanara Dragan Mitrović, nije ispunjeno.

Iako svesni da se oštećeni objekat u svakom trenutku može srušiti, većina porodica se vratila svojim kućama. Na taj korak su se odlučili da bi sačuvali i zaštitili ono malo imovine što im je preostalo, a i smeštaj u motelu „Džet-set”, koji im je obezbedio investitor, ne odgovara im, budući da se, kako kažu, tamo okupljaju osobe sumnjivog morala.

Dragan Mitrović, koga su susedi izabrali za predsednika Skupštine stanara, za naš list kaže da ne veruje u reči investitora da će im pronaći 12 stanova jer im je to i prošle nedelje obećano, pa nije ispunjeno.

Od pada zida do danas nam rešavaju pitanje smeštaja pa se ništa ne događa, istakao je Mitrović, i dodao da stanari ne veruju u ono što im predstavnica investitora obećava.

Kako kaže, stanari hoće sve napismeno, da će ih raseliti, pa da se onda taj ugovor overi kod notara, nema više verovanja na reč.

Predstavnik stanara smatra i da bi Grad mogao dozvoliti nekom drugom investitoru da izgradi stanove u Dositejevoj 11, te im na taj način rešiti stambeno pitanje. On napominje da to svakako ne treba da radi „Astra-plan” jer su, kako nam je rekao, svoju stručnost već „dokazali”.

Zastupnica investitora Dobrila Knežević objasnila nam je da su angažovali projektanta i veštaka da bi što pre popravili, sanirali oštećenja na objektu, odnosno vratili ga u prvobitno stanje i omogućili stanarima bezbedan povratak. Dok se sve to ne završi, traži se privremeno rešenje za raseljavanje ljudi koji su ostali bez domova.

Tražimo im stanove, ali to traje jer nije lako pronaći smeštaj za toliko porodica, napomenula je Dobrila Knežević.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković kaže da Grad neće dozvoliti da oni koji su ostali bez domova ostanu na ulici i da se neko rešenje mora pronaći.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan