STANJE REDOVNO: Očišćeni svi državni putevi prvog prioriteta

STANJE REDOVNO: Očišćeni svi državni putevi prvog prioriteta

Svi državni putevi prvog prioriteta u Srbiji su očišćeni od snega, a i na ostalim putnim pravcima saobraćaj se odvija normalno, rečeno je danas Tanjugu u "Putevima Srbije".

To javno preduzeće, ipak, apeluje na obavezno korišćenje zimske opreme.

Rukovodilac Zimske službe "Puteva Srbije" Zoran Stojisavljević je rekao da je stanje na putevima redovno, ali da ima na pojedinim putevima ima snega od jednog centimetra u nižim predelima do 10 centimetara u brdsko-planinskim predelima.

- Na putevima ka zimskim turističkim centrima i banjama putevi su sređeni i prohodni, kolovozi su uglavnom crni na putevima prvog prioriteta, a i na ostalim putevima saobraćaj se odvija normalno – izjavio je Stojisavljević.

On je kazao Tanjugu da su ekipe na terenu i da su blagovremeno intervenisale zbog čega se sada saobraćaj obavlja redovno.

- Problema nigde nema, što se tiče prohodnosti, malo ima više snega u brdsko planinskima predelima, na primer na Kopaoniku 10 centimetara, dok je na Pešteru nešto malo manje. I u tim predelima svi putevi su uglavnom prohodni i sređeni za normalno odvijanje saobraćaja – naglasio je Stojisavljević.

Kako kaže, putari rade po drugom stepenu angažovanja osim na putevima ka turističkim centrima, gde je podignuto njihovo angažovanja na treći stepen.

On je rekao da je Hidrometeorološki zavod Srbije za Božić najavio da će se temperature spustiti i do minus 10, da će biti malo snega, uglavnom suvo i hladno.

- Mi smo spremni za takve vremenske prilike. Putevi će biti spremni za saobraćaj – poručio je Stojisavljević.

On je apelovao na vozače da moraju da koriste zimsku opremu i da ne kreću na put sa neispravnim vozilom.

Stojisavljević je istakao da vozači moraju da budu oprezni iako neće biti intenzivnih padavina, pošto će biti dosta hladno.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

almaško groblje isključenja struje horoskop sahrane novosadsko porodilište novorođenčad servisne informacije radosne vesti jkp lisje horoskopski znaci novosađani bez struje Miloš Vučević servisne informacije novi sad vremenska prognoza novi sad bez vode jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad EPS porodilište štrand dunav bebe matična knjiga rođenih havarija na vodovodu elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja RHMZ betanija gradsko groblje